Νέο επενδυτικό πρόγραμμα από την εταιρία Veridos Ματσούκης Α.Ε.

Νέο επενδυτικό πρόγραμμα από την εταιρία Veridos Ματσούκης Α.Ε.

Σε ένα νέο επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ προχωρά η εταιρία Veridos Ματσούκης Α.Ε που επικεντρώνεται στις εκτυπώσεις σε έγγραφα υψηλής ασφάλειας

Στόχος της νέας αυτής επένδυσης είναι η Ελλάδα να καταστεί πόλος παραγωγής όλων των ειδών ηλεκτρονικών ταξιδιωτικών εγγράφων υψηλής ασφάλειας για την κάλυψη της παγκόσμιας αγοράς (διαβατήρια, ταυτότητες, άδειες οδήγησης , κάρτες πολίτη, κάρτες για πρόσφυγες και μετανάστες). Με καθετοποιημένη διαδικασία, μάλιστα, πλέον, θα παράγονται τα νέα προϊόντα χωρίς να απαιτούνται εισαγωγές υλικών, εκτός από τον μικροεπεξεργαστή (microchip).

« Με την επένδυση αυτή η εταιρία μας είναι ο μοναδικός ιδιωτικός φορέας στην Ελλάδα καθώς επίσης και στην ευρύτερη περιοχή που παράγει ταξιδιωτικά έγγραφα με τα υψηλότερα στάνταρντ ασφάλειας» ανέφερε μιλώντας σε συνέντευξη τύπου την Τρίτη, 12/12/2017, ο Ευθύμιος Ματσούκης, Διευθύνων Σύμβουλος  της  Veridos Ματσούκης Α.Ε. και συμπληρώνει: «ΗVeridos Ματσούκης Α.Ε έχει ήδη πιστοποιηθεί από διεθνείς οργανισμούς και φορείς, ώστε όλα τα προϊόντα της να έχουν εχέγγυα ποιότητας, αλλά και μοναδικότητας που αποκλείουν τις αντιγραφές και παραχαράξεις.

Πρόκειται για διαδικασίες, που πρέπει να εφαρμόζονται από τις Εκτυπωτικές Εταιρίες Εντύπων Ασφαλείας, ούτως ώστε να διασφαλίζονται οι πελάτες, ότι τα έντυπά τους, όχι μόνον είναι κατάλληλα σχεδιασμένα προς αποφυγή παραχαράξεων, αλλά κι ότι η παραγωγή τους διεξάγεται σε ασφαλές και ελεγχόμενο περιβάλλον με απόλυτη ποιοτική και ποσοτική παρακολούθηση των παραγομένων προϊόντων. Δηλαδή μέσα από τις πιστοποιημένες διαδικασίες, να υπάρχει απόλυτος έλεγχος των ποσοτήτων αλλά και της ασφαλούς καταστροφής των κακεκτύπων, ούτως ώστε να μην είναι δυνατή οποιαδήποτε  προσπάθεια παράνομης διοχέτευσής τους  στην αγορά.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρία υλοποιεί ένα επενδυτικό πρόγραμμα που σε βάθος 10-ετίας ανέρχεται στα 21 εκατομμύρια Ευρώ. Η πρώτη φάση αφορούσε τον εκσυγχρονισμό του μηχανολογικού εξοπλισμού και των κτηριακών υποδομών, την εγκατάσταση συστημάτων ασφαλείας και την εκπαίδευση του προσωπικού και ανερχόταν στο ύψος των 6 εκατομμύρια Ευρώ.

Η δεύτερη φάση περιελάμβανε τις εγκαταστάσεις και μηχανήματα για παραγωγή ηλεκτρονικών εξωφύλλων διαβατηρίων ύψους 5 εκατομμυρίων Ευρώ που έχει ήδη ολοκληρωθεί.

Ποιά είναι η Veridos Ματσούκης Α.Ε.

Η εταιρία Veridos Ματσούκης Α.Ε.. ξεκινάει την πορεία της το 1891 ως ενα μικρό εργαστήριο Γραφικών Τεχνών με κύριο αντικείμενο τις εμπορικές εργασίες. Στην δεκαετία το ’60 αρχίζει η δραστηριοποίηση παραγωγής Εντύπων Ασφαλείας η οποία επισφραγίζεται το 1969 με την έναρξη της επιχειρηματικής συνεργασίας με τη Giesecke & Devrient (G&D) για τη παραγωγή του Ελληνικού Διαβατηρίου.

Το 1972 γίνεται επισήμως υπεργολάβος της G&D. Το 1973 η G&D αναθέτει τις πρώτες παραγγελίες για τη παραγωγή διαβατηρίων. Από τότε είναι αξιόπιστος προμηθευτής της G&D για διαβατήρια και άλλα Έντυπα Ασφαλείας. Το 1999 η εταιρία επενδύει σε μηχανή εκτύπωσης με την μέθοδο της χαλκογραφίας και αναγνωρίζεται έτσι ως μέλος της Διεθνούς Κοινότητας Εκτυπωτών Ασφαλείας.

Το διάστημα από το 1999 – 2007, με συνεχή ανάπτυξη, καθίσταται ηγέτης στην αγορά των Εκτυπώσεων Ασφαλείας στην Ελλάδα. Εξυπηρετεί περίπου το 70% της εγχώριας αγοράς και εγκαθιδρύει τη δική της παρουσία στην διεθνή αγορά πριν την συνένωσή της με τη G&D. Οι διεθνείς πωλήσεις της επικεντρώνονται σε πολλές χώρες. Παράλληλα με την παραγωγή εντύπων ασφαλείας η εταιρία προμήθευσε όλα τα καταστήματα της Τράπεζας της Ελλάδος με μηχανήματα διαλογής και ανίχνευσης γνησιότητας.

Το 2007 η G&D αποκτά το 60% των μετοχών της εταιρίας και δημιουργείται η νέα εταιρεία με την ονομασία Giesecke & Devrient Ματσούκης Α.Ε.. (GDMAT). Αρχίζει ένα μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα, που είναι σε πλήρη εξέλιξη ενώ  το 2016 μετά τη σύμπραξη μεταξύ των G&D και BundesDruckerei και τη δημιουργία της VERIDOS GmbH, το όνομα της εταιρείας στην Ελλάδα αλλάζει σε Veridos Ματσούκης Α.Ε. (VDMAT).

SHARE:

24Media Network