Νέο σχήμα διάσωσης για τη Notos Com

Νέο σχήμα διάσωσης για τη Notos Com
Eurokinissi

Ένα νέο σχήμα αποτελεί τον τρίτο "λευκό ιππότη" που αναλαμβάνει το εγχείρημα διάσωσης της Notos Com. Τι περιλαμβάνει το σχέδιο.

Πράσινο φως από τις πιστώτριες τράπεζες της Notos Com έλαβε, σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση του σχήματος Optima Bank και των επιχειρηματιών Σάμι Φάις και Μιχάλη Παπαέλληνα για τη νέα απόπειρα διάσωσης του εμπορικού ομίλου, που εκτός από τα γνωστά ομώνυμα πολυκαταστήματα διατηρεί σημαντικές αντιπροσωπείες σε ένδυση και καλλυντικά.

Το σχέδιο προβλέπει αγορά από το σχήμα της απαίτησης, ύψους 7 +1 εκατ. ευρώ, την οποία διατηρεί η M&G έναντι της Notos Com, τη χορήγηση μικρού κεφαλαίου κίνησης στην εταιρεία και προϋποθέτει την κεφαλαιοποίηση μεγάλου μέρος των απαιτήσεων από πλευράς τραπεζών.

Οι τράπεζες ενέκριναν το σχέδιο, αποδεχόμενες πρακτικά να απεμπολήσουν απαιτήσεις ονομαστικής αξίας περίπου 120 εκατ. ευρώ, ώστε να αναπνεύσει ο όμιλος από τον «βραχνά» του υψηλού δανεισμού. Εφόσον υλοποιηθεί το σχέδιο η Notos Com θα μείνει με δανεισμό της τάξης των 30 με 32 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι το νέο σχήμα θα αποτελέσει τον τρίτο «λευκό ιππότη» που αναλαμβάνει το εγχείρημα διάσωσης της Notos Com. Προηγήθηκαν η M&G, επενδυτικός βραχίονας του ασφαλιστικού ομίλου Prudential, η οποία αγόρασε από την Pillarstone τα δάνεια της Notos Com.

Η εταιρεία αν και έχει αναγκαστεί να συρρικνώσει τη λιανική της παρουσία (κλείνοντας περιφερειακά πολυκαταστήματα και αποχωρώντας από το Golden Hall) διατηρεί παρουσία στις κεντρικές αγορές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης με πολυκαταστήματα αλλά και μερίδια αγοράς με τις φίρμες ένδυσης (American Eagle, Gant, Trussardi, Barbour κ.α) και καλλυντικών με κορυφαίες τις Shiseido και Clarins.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα