Wind: Αύξηση εσόδων 4,3% από την κινητή

Wind: Αύξηση εσόδων 4,3% από την κινητή

Κατακόρυφη η αύξηση της χρήσης των υπηρεσιών data. Πετυχημένο το λανσάρισμα της Wind Vision

Συνεχιζόμενη ανάπτυξη και θετικές επιδόσεις με 3,7% αύξηση στα έσοδα και 21,2% αύξηση του EBITDA για το Β’ τρίμηνο 2018, ανακοίνωσε η WIND Ελλάς. Η προσήλωση στην εμπειρία του πελάτη καθώς και η συνεχής επέκταση των δικτύων νέας γενιάς σε κινητή και σταθερή, έδωσαν ώθηση στα έσοδα. Αναλυτικότερα, τα έσοδα κινητής τηλεφωνίας αυξήθηκαν κατά 4,3% σε ετήσια βάση και αντίστοιχα τα έσοδα σταθερής τηλεφωνίας αυξήθηκαν κατά 2,6%.

«Η προσήλωσή μας στην ικανοποίηση των συνδρομητών μας μέσα από συνεχείς επενδύσεις σε υποδομές νέας γενιάς, νέα προϊόντα και άριστη εξυπηρέτηση, αποδίδει καρπούς και πλέον η WIND καταγράφει 10 τρίμηνα συνεχιζόμενης ανάπτυξης. Οι θετικές επιδόσεις του Α’ τριμήνου της φετινής χρονιάς έδωσαν τη σκυτάλη σε ένα εξίσου ισχυρό Β’ τρίμηνο» δήλωσε σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα της περιόδου, ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της WIND Ελλάς, Νάσος Ζαρκαλής. «Στόχος μας για τα επόμενα βήματα είναι να αναπτύξουμε περισσότερες λύσεις για τα νοικοκυριά ώστε να αξιοποιήσουν τις υψηλές επιδόσεις των δικτύων νέας γενιάς τόσο στην κινητή (4G, 4G+), όσο και στη σταθερή τηλεφωνία, όπου το αποτύπωμα του δικτύου οπτικών ινών διευρύνεται ολοένα φτάνοντας ως το σπίτι του τελικού χρήστη. Με αιχμή την πρωτοποριακή πλατφόρμα WIND VISION, θα δώσουμε περαιτέρω ώθηση στη σύγκλιση ώστε να ενισχύσουμε την θέση μας στην ελληνική αγορά και να καταγράψουμε την τρίτη συνεχόμενη χρονιά ανόδου για την εταιρεία».

O Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της WIND Ελλάς, Νάσος Ζαρκαλής. Pelagia Karanikola

Αναπτύσσεται η χρήση των υπηρεσιών data κατά 87,1%

Η πελατειακή βάση στην κινητή τηλεφωνία διευρύνθηκε ενώ συνεχίστηκε η έκρηξη στη χρήση των υπηρεσιών data μέσω smartphone που σε ετήσια βάση αυξήθηκε 87,1%. Επιπλέον, στη διάρκεια της περιόδου διπλασιάστηκαν τα έσοδα περιαγωγής (roaming), λόγω της σημαντικής αύξησης ξένων επισκεπτών στη χώρα μας και της χρήσης data σε περιαγωγή.

Πετυχημένο το λανσάρισμα της WIND VISION

Κατά 3,9% αυξήθηκαν συνολικά οι πελάτες σταθερής τηλεφωνίας της WIND, φτάνοντας τις 603 χιλιάδες. Οι πελάτες υπηρεσιών NGA (VDSL, FTTC, FTTH) αυξήθηκαν κατά 35,7% στη διάρκεια της περιόδου. Η στρατηγική σύγκλισης που ακολουθεί η WIND συνεχίστηκε με επιτυχία το Β’ τρίμηνο καθώς 224.000 νοικοκυριά απολαμβάνουν κινητή, σταθερή και γρήγορο Internet από την εταιρεία ενώ ενισχύθηκε περαιτέρω από την νέα συνδρομητική πλατφόρμα τηλεοπτικού περιεχομένου WIND VISION που σε δύο μήνες από το λανσάρισμα της προσέλκυσε σχεδόν 10.000 συνδρομητές.

Επέκταση στις υποδομές νέας γενιάς (NGA) για υπέρ υψηλές ταχύτητες σε κινητά και σταθερά

Το αποτύπωμα των δικτύων νέας γενιάς (NGA) της WIND επεκτάθηκε, υποστηρίζοντας την αυξανόμενη ζήτηση αλλά και δίνοντας περαιτέρω ώθηση στη χρήση ευρυζωνικών υπηρεσιών δεδομένων από τους πελάτες της εταιρείας. Στην κινητή τηλεφωνία, η WIND έχει ήδη επιτύχει κάλυψη 4G και 4G+ πάνω από 89%, καθιστώντας απόλυτα εφικτό τον στόχο να φτάσει σε κάλυψη 95% μέχρι το τέλος του 2018.

Στη σταθερή τηλεφωνία, το πλάνο ανάπτυξης του δικτύου οπτικών ινών προχωρά ικανοποιητικά και η εταιρεία θα ολοκληρώσει το 50% της κάλυψης με υπηρεσίες οπτικών ινών στις περιοχές που της έχουν παραχωρηθεί μέχρι τα τέλη του 2018.

Σε εξέλιξη μεγάλο επενδυτικό πλάνο

Η WIND Ελλάς πραγματοποίησε επενδύσεις ύψους € 22,6 εκατ. κατά τη διάρκεια του Β’ τριμήνου με το μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαίων να κατευθύνεται στις υποδομές νέας γενιάς (NGA) και στην πλατφόρμα WIND VISION. Έχοντας ήδη υλοποιήσει επενδύσεις ύψους € 46,5 εκατ. συνολικά στο Α’ εξάμηνο του 2018, η εταιρεία εκτιμά ότι το έτος θα κλείσει με επενδυμένα κεφάλαια περίπου €100 εκατ.

Τηλεοπτική πλατφόρμα WIND VISION

Η διείσδυση της συνδρομητικής τηλεόρασης στην Ελλάδα είναι από τις χαμηλότερες στην Ευρώπη. Το 2017 ήταν μόλις 25% ενώ ο μέσος ευρωπαϊκός όρος είναι 60% και υπάρχουν αγορές όπως η Γαλλία, η Πορτογαλία και η Ολλανδία όπου αγγίζουν το 80%, 90%, ακόμη και 100%. Όπως συμβαίνει σε όλες τις πτυχές της τεχνολογίας η Ελλάδα αργά ή γρήγορα αναμένεται να συγκλίνει με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες και συνεπώς οι προοπτικές ανάπτυξης είναι εξαιρετικές με πρόβλεψη να ξεπεράσει το 40% τα επόμενα χρόνια.

Παράλληλα η σύγκλιση Internet – τηλεόρασης είναι πλέον πραγματικότητα. Βρισκόμαστε στην εποχή που η διασκέδαση και η ενημέρωση γίνεται μέσω Internet. Η συνδρομητική τηλεόραση είναι εδώ και αλλάζει τη μέχρι τώρα εμπειρία με πλούσιο περιεχόμενο σε υψηλή ανάλυση για όλη την οικογένεια. Οι άνθρωποι αγαπούν το τηλεοπτικό περιεχόμενο, αλλά θέλουν επιλογές και ευελιξία. να έχουν την επιλογή για την ώρα που θα το παρακολουθήσουν. Θέλουν η οθόνη να μην είναι μόνο η τηλεόραση αλλά να είναι το κινητό, το tablet, ο υπολογιστής ή το laptop.

Η νέα υπηρεσία συνδρομητικής τηλεόρασης της εταιρείας WIND VISION προσφέρει αμέτρητες επιλογές (αθλητισμός, ταινίες και σειρές, ντοκιμαντέρ, παιδικά προγράμματα, ειδήσεις από όλο τον κόσμο, lifestyle, μουσική όλα σε HD και όλα στο χέρι μας, ενώ είναι η μόνη πλατφόρμα στην Ελλάδα με ενσωματωμένο το Netflix στο περιβάλλον πλοήγησης για άμεση πρόσβαση σε ανεξάντλητο ψυχαγωγικό περιεχόμενο από έναν παγκόσμιο κολοσσό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα