Ξανά κλειστά τα Jumbo στις “κόκκινες” περιοχές

Ξανά κλειστά τα Jumbo στις “κόκκινες” περιοχές
Κατάστημα Jumbo Eurokinissi

Ολική αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων της στις "κόκκινες" περιοχές" ανακοίνωσε η επιχείρηση. Επικαλείται αδυναμία εξυπηρέτησης της ζήτησης με τους όρους του click inside και click away.

Την αδυναμία εξυπηρέτησης της ζήτησης με τους όρους του click inside και click away και το διαμοιρασμό των πωλήσεων των προϊόντων της ανάμεσα στις δύο μεθόδους, επικαλείται η Jumbo και προβαίνει σε ολική αναστολή λειτουργίας καταστημάτων της στις κόκκινες περιοχές.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της, η αλυσίδα δικαιολογεί την απόφαση της ως εξής:

Μετά την ανακοίνωση του νέου πλαισίου λειτουργίας του λιανεμπορίου στις «κόκκινες» περιοχές της χώρας με τις μεθόδους click inside και click away, η αρχική μας πρόθεση ήταν να μην λειτουργήσουμε τα καταστήματα Jumbo στις περιοχές αυτές. Λαμβάνοντας όμως υπόψη τα παράπονα των πελατών μας και το συμφέρον των εργαζομένων της Jumbo και της εθνικής οικονομίας, αναθεωρήσαμε την αρχική μας πρόθεση και καταβάλαμε μια προσπάθεια να λειτουργήσουμε τα καταστήματά μας με τον ίδιο πρακτικά τρόπο με τον οποίον λειτουργεί και η υπόλοιπη αγορά. Δυστυχώς, η εφαρμογή του νέου πλαισίου στα καταστήματα της Jumbo αποδεικνύεται τελικά μη φιλική προς τους πελάτες μας, δεν μας επιτρέπει εν τοις πράγμασι να λειτουργούμε με τον τρόπο που συμβιβαστικά επιλέξαμε, και, επιπλέον, ελλοχεύει ο κίνδυνος να εκληφθεί ως μια προσπάθεια άμεσης ή έμμεσης καταστρατήγησης των επιλογών της Ελληνικής Κυβέρνησης, την οποία παγίως στηρίζουμε χωρίς καμία επιφύλαξη. Με λύπη προχωρούμε λοιπόν σε νέα αναστολή της λειτουργίας των καταστημάτων Jumbo στις «κόκκινες» περιοχές (Αττική, Πάτρα και Χαλκίδα) από αύριο, Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, και μέχρι την επέκταση της μεθόδου click inside σε όλο το εύρος των προϊόντων μας”.

Σημειώνεται ότι σε παρόμοια διαδικασία «απαγόρευσης» πώλησης προϊόντων παρά το ότι βρίσκονταν σε απόλυτη λειτουργία βρέθηκαν και τα σούπερ μάρκετ την προηγούμενη περίοδο, αν και οι κωδικοί που δεν επιτρέπονταν να πωληθούν στο φυσικό τους δίκτυο είχαν περιορισμένη έκταση σε σχέση με τον κύριο όγκο της γκάμας τους.

Σημειώνεται ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο, η Jumbo, ανακάλεσε την απόφαση για κλείσιμο του δικτύου της, αντιλαμβανόμενη πως δεν θα δικαιούνταν μέτρα στήριξης, ωστόσο μετά από διήμερη λειτουργία επανήλθε στην αρχική της απόφαση.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα