Qantas: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού για το προσωπικό της

Qantas: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού για το προσωπικό της
Φωτογραφία αρχείου AP

Στο ιπτάμενο προσωπικό όπως και στο προσωπικό εδάφους δόθηκε προθεσμία να εμβολιαστεί πλήρως ως τη 15η Νοεμβρίου. Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι θα πρέπει να εμβολιαστούν ως την 31η Μαρτίου 2022.

Ο εμβολιασμός για την COVID-19 θα γίνει υποχρεωτικός για όλο το προσωπικό της Qantas, ανακοίνωσε σήμερα η διοίκηση του αυστραλιανού αερομεταφορέα.

Η Qantas, από τις πρώτες μεγάλες εταιρείες της Αυστραλίας που καθιστά υποχρεωτικό τον εμβολιασμό των εργαζομένων της για την COVID-19, διευκρίνισε πως το μέτρο θα ισχύσει επίσης στη Jetstar, θυγατρική της που προσφέρει πτήσεις χαμηλού κόστους.

Στο ιπτάμενο προσωπικό –συμπεριλαμβανομένων των πιλότων– όπως και στο προσωπικό εδάφους δόθηκε, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, προθεσμία να εμβολιαστεί πλήρως ως τη 15η Νοεμβρίου. Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι θα πρέπει να εμβολιαστούν ως την 31η Μαρτίου 2022.

Ο εμβολιασμός όλου του προσωπικού «θα μας επιτρέψει να προστατεύσουμε τους εργαζομένους μας, τους πελάτες μας και τις περιοχές που εξυπηρετούμε», εξηγεί ο γενικός διευθυντής της εταιρείας, ο Άλαν Τζόις, κατά δελτίο Τύπου της Qantas.

Η κίνηση καταγράφεται την ώρα που η συντηρητική κυβέρνηση της Αυστραλίας έχει καταστήσει σαφές πως δεν προτίθεται να καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό και προτιμά να αφήσει στις εταιρείες την επιλογή να χαράξουν πολιτική.

Σύμφωνα με τον αυστραλιανό αερομεταφορέα, έρευνα που διενεργήθηκε με τη συμμετοχή μελών του προσωπικού του έδειξε πως το 89% των εργαζομένων θέλει να εμβολιαστεί ή το έχει κάνει ήδη, ενώ το 4% δεν το επιθυμεί.

«Είναι αυταπόδεικτο ότι ο εμβολιασμός είναι το μοναδικό μέσο για να τερματιστούν τα lockdowns και τα κλεισίματα των συνόρων», κάτι που θα σημάνει πως «πολλοί από τους εργαζόμενους της Qantas και της Jetstar θα ξαναπιάσουν δουλειά», σύμφωνα με τον κ. Τζόις.

Ο όμιλος έχει ήδη δώσει άδεια άνευ αποδοχών σε χιλιάδες μέλη του προσωπικού του, κυρίως πιλότους και αεροσυνοδούς, από τις αρχές του 2020, καθώς τα αυστραλιανά σύνορα παραμένουν κλειστά για την πλειονότητα των ξένων ταξιδιωτών.

Ο αερομεταφορέας έχει ήδη αναγγείλει πως θα είναι επίσης υποχρεωτικό οι ξένοι ταξιδιώτες που θα επιβιβάζονται στα αεροσκάφη της να έχουν εμβολιαστεί πλήρως και ότι θα οργανώσει λοταρίες για να δώσει κίνητρο σε περισσότερους Αυστραλούς να συμμετάσχουν στην εκστρατεία ανοσοποίησης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα