Έρευνα 20/20: Πορεία προς το ναδίρ για την κυβέρνηση στη διαχείριση της πανδημίας

Έρευνα 20/20: Πορεία προς το ναδίρ για την κυβέρνηση στη διαχείριση της πανδημίας
Διάγγελμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για νέο καθολικό κλείσμο (locdown) 15 ημερών, για τον περιορισμό της διασποράς της πανδημίας Covid-19, Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021 (EUROKINISSI/Γ.Τ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ) Eurokinissi

Συνεχίζει να αυξάνεται η αντίθεση των πολιτών στην κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας, σύμφωνα με την έρευνα της aboutpeople για το 20/20 του News 24/7. Χαμηλές πτήσεις και για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μηνύματα που πρέπει να ανησυχούν σοβαρά την κυβέρνηση και να προβληματίσουν την αξιωματική αντιπολίτευση περιέχει η έρευνα της aboutpeople για το 20/20 του NEWS 24/7, ως προς το πολιτικό αποτύπωμα της υγειονομικής κρίσης του νέου κορονοϊού.

Αντεστραμμένη η εικόνα του περσινού Μαρτίου

Η κυβέρνηση είχε την μέγιστη κοινωνική αποδοχή για την αντίδραση της απέναντι στην πανδημία τον Μάρτιο του 2020 (77,5). Τώρα τείνει να βρεθεί στην ακριβώς αντίθετη κατάσταση και μάλιστα στο ίδιο χρονικό σημείο, περίπου έναν χρόνο αργότερα.

Σήμερα 6 στους 10 ερωτώμενους είναι αντίθετη με τους κυβερνητικούς χειρισμούς. Με την τάση αυτή να κινείται ανοδικά από τον περασμένο Σεπτέμβρη. Το τελευταίο 6μηνο δηλαδή η κυβέρνηση με τους χειρισμούς της έχει στρέψει εναντίον της την κοινή γνώμη.

Οι χειρισμοί που οδήγησαν στα 2 lockdown του Νοεμβρίου και του Φεβρουαρίου αποτιμώνται αρνητικά από τους πολίτες. Ανάμεσα τους περιλαμβάνονται το άνοιγμα των σχολείων και οι παλινωδίες στα ζητήματα του ανοίγματος της αγοράς. Ερώτημα αποτελεί πλέον αν το δόγμα «ακούμε τους ειδικούς και λαμβάνουμε αποφάσεις» με το οποίο έως τώρα πορεύονταν η κυβέρνηση γίνεται πλέον πιστευτό από τους πολίτες. Επίσης δεν μπορεί κανείς να μην συμπεριλάβει σε αυτή την εικόνα και τις έντονες οικονομικές πιέσεις που ασκούνται στην κοινωνία και ιδίως στον χώρο της λεγόμενης «μεσαίας τάξης».

Δεν καρπώνεται την φθορά ο ΣΥΡΙΖΑ

Όμως ενώ το κυβερνητικό αφήγημα δεν δείχνει πλέον να «περπατάει» στην ελληνική κοινωνία, δεν διαφαίνεται να κερδίζει έδαφος το αντίστοιχο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην πανδημία δεν αξιολογείται θετικά από τους πολίτες αφού μόλις 2 στους 10 δηλώνουν ικανοποιημένοι. Μάλιστα η τάση αυτή φαίνεται επίσης να συνεχίζεται παράλληλα με την κυβερνητική φθορά.

Αξιόλογο πάντως είναι το εύρημα της έρευνας σύμφωνα με το οποίο το 6,2% δηλώνει το «Δεν Ξέρω-Δεν Απαντώ» για την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δείγμα ίσως του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να κάνει περισσότερο γνωστές τις θέσεις του.

Η εικόνα αρνητικής προδιάθεσης για το σημερινό πολιτικό διπολισμό, είναι σαφώς ένα στοιχείο πολιτικής κρίσης που αποτυπώνεται συνολικά στην έρευνα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version