Buñuelos από την Κολομβία

Buñuelos από την Κολομβία
Bunuelos - traditional Colombian sweet deep fried pastry served with chocolate sauce Bunuelos - traditional Colombian sweet deep fried pastry served with chocolate sauce

Οι buñuelos είναι πεντανόστιμες τηγανητές μπάλες από αραβοσιτάλευρο και τυρί.

Κρέας ,πουλερικά ,πατάτες ,ρύζι και φασόλια είναι τα κύρια συστατικά που συνθέτουν την κουζίνα της Κολομβίας” αν και έχει δεχθεί επιρροές από την Ισπανία, την Αφρική, την Αραβία.

Το εθνικό τους φαγητό ωστόσο είναι η bandeja paisa όπου είναι μια πιατέλα γεμάτη με κόκκινα φασόλια μαγειρεμένα με χοιρινό, ρύζι, ένα τηγανητό αυγό, σάλτσα hogao, morcilla, αβοκάντο και λεμόνι.

Ακόμα ξεχωριστή θέση στο τραπέζι της Κολομβιανής κουζίνας έχει η ajiaco – σούπα από κοτόπουλο, καλαμπόκι, πατάτες και τοπικά βότανα. Συχνά σερβίρεται με άσπρο ρύζι και αβοκάντο το tamales – καλαμπόκι με χοιρινό κρέας ή κοτόπουλο, λαχανικά και αυγά, πασπαλισμένα σε φύλλα μπανάνας αλλά και με ζεστή σοκολάτα. Οι buñuelos – τηγανητές μπάλες από αραβοσιτάλευρο και τυρί.

Φυσικά ξακουστός είναι ο Κολομβιανός καφές.

Buñuelos από την Κολομβία.

Υλικά

250 γραμμάρια κορν φλάουρ

500 γραμμάρια μυζήθρα φρέσκια

2 αυγά

1 κουταλάκι ζάχαρη250 γραμμάρια γάλα

1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

½ φλιτζάνι σπορέλαιο ή ηλιέλαιο λάδι

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά μέσα σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε καλά . Ζυμώνουμε καλά την ζύμη μέχρι να γίνει αρκετά ελαστική.

Φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια τα οποία τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε με μία κατσαρόλα μέχρι να ροδίσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ TASTYDAY

Παγωτό πεπόνι χωρίς παγωτομηχανή

Καλαμαράκια με ντομάτα

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα