Μαγειρίτσα: Η πιο εύκολη συνταγή

Μαγειρίτσα: Η πιο εύκολη συνταγή
Μαγειρίτσα Shutterstock

Ο κορονοϊός θα μας κάνει σεφ. Ακόμα και αν δεν κάνεις Πάσχα στο χωριό, μια μαγειρίτσα πρέπει να την φτιάξεις.

Έφτασε η στιγμή να κάνεις ένα φαγητό που δεν περίμενες ποτέ, τη μαγειρίτσα. Γιατί μπορείς να αντέξεις το Πάσχα μακρυά από το χωριό που ούτε εφέτος κατάφερες να πας, χωρίς μαγειρίτσα όμως δεν μπορείς να αντέξεις.

Συνταγή για εύκολη μαγειρίτσα

Υλικά

1 κιλό συκωταριά αρνίσια

3 μαρούλια ψιλοκομμένα

6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 κουτάλι της σούπας βούτυρο γάλακτος

50ml λευκό κρασί

1 κύβο κότας ή λαχανικών

1,5 λίτρο νερό

1/3 φλιτζανιού ρύζι γλασέ, καρολίνα ή νυχάκι

2 λεμόνια στυμμένα

2 αβγά

Μαγειρίτσα Shutterstock


Εκτέλεση

Βάζουμε πολύ νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και όταν βράσει, ρίχνουμε μέσα τη συκωταριά και την αφήνουμε για 15 λεπτά. Βγάζουμε τη συκωταριά, την κόβουμε σε μικρά κομματάκια, την αφήνουμε στην άκρη και πετάμε το όλο νερό. Στην ίδια (άδεια πια κατσαρόλα) ρίχνουμε το λάδι και το βούτυρο και σοτάρουμε το σκόρδο, το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα κομματάκια της συκωταριάς και ανακατεύουμε συνεχώς για περίπου 15 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Μετά ρίχνουμε το μαρούλι και τον άνηθο, λίγο νερό συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να μαραθούν και αλατοπιπερώνουμε.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό, τον κύβο και σιγοβράζουμε για 25 λεπτά. Ρίχνουμε το ρύζι και σιγοβράζουμε για ακόμα 15 λεπτά. Κατεβάζουμε τη μαγειρίτσα από τη φωτιά και ετοιμαζόμαστε και το πιο σημαντικό βήμα. Το αυγολέμονο. Χτυπάμε τα αυγά και τον χυμό λεμονιών σε ένα μπολ. Μετά με ένα κουτάλι της σούπας, παίρνουμε με το ένα χέρι 1 κουταλιά ζουμί από τη μαγειρίτσα μας, και τη ρίχνουμε στο μπολ με το αυγολέμονο ανακατεύοντας συνεχώς με το άλλο χέρι. Το ένα χέρι πρέπει να ανακατεύει συνέχεια και το άλλο να ρίχνει κουταλιά κουταλιά το ζεστό ζουμί.

Όσο πιο μικρές οι κουταλιές της σούπας και όσο πιο καλό το ανακάτεμα, τόσο μεγαλύτερη η επιτυχία του αυγολέμονου. Σταματάμε αυτό το βαρετό μαρτύριο, όταν γεμίσει μέχρι πάνω το μπολ μας με το ζουμί της μαγειρίτσας και το βλέπουμε να βγάζει καπνούς. Θέλουμε δηλαδή σιγά σιγά να έρθει όσο πιο κοντά γίνεται στη θερμοκρασία της σούπας μας για να μην κόψει. Τέλος, ρίχνουμε το αυγολέμονο μέσα στην κατσαρόλα ανακατεύοντας και βουαλά, έτοιμη η μαγειρίτσα μας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα