"Μπέικον χοιρινού ή γαλοπούλας;" η επιστήμη έχει την απάντηση

Bacon

Αν και η γαλοπούλα προωθείται εδώ και καιρό ως πιο υγιεινή επιλογή έναντι του χοιρινού, όσον αφορά το μπέικον δεν έχει καμία διαφορά σε σχέση με το παραδοσιακό μπέικον χοιρινού.

Είναι το μπέικον γαλοπούλας πιο υγιεινό από το κλασικό μπέικον χοιρινού;

Σύμφωνα με τον παγκόσμιο οργανισμό υγείας, το επεξεργασμένο κρέας, συμπεριλαμβανομένων όλων των μορφών μπέικον, μπορεί να προκαλέσει καρκίνο. Ειδικότερα, αν κάποιος τρώει καθημερινά μπέικον αυξάνει το ρίσκο εμφάνισης καρκίνου του εντέρου κατά 18%.

Αν και η γαλοπούλα προωθείται εδώ και καιρό ως πιο υγιεινή επιλογή έναντι του χοιρινού, όσον αφορά το μπέικον δεν έχει καμία διατροφική διαφορά.

Η υψηλή περιεκτικότητα αλατιού σε συνδυασμό με τη χαμηλή περιεκτικότητα πρωτεϊνών δεν θα κάνουν "χάρες" στο σώμα σου, αφού το μπέικον γαλοπούλας εξακολουθεί να κατατάσσεται στην κατηγορία των "έξτρα επεξεργασμένων τροφών".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Έρευνες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πάμελα Άντερσον: "Ζητώ vegan διατροφή στις φυλακές του Καναδά"

Eλληνικά superfoods: Καφές, μαστίχα, κρόκος - Τα οφέλη και οι ευεργετικές ιδιότητες

"Υπερφυσικό" Burger βάρους 6 κιλών - Έπαθλο για τον τολμηρό που θα το φάει

SHARE: