Τραχανόπιτα με φέτα

Ταψί με ψημένη τραχανόπιτα
Ταψί με ψημένη τραχανόπιτα COOKLEIT

Μια πίτα που θα αχνίζει στα πιάτο σας μέχρι να πείτε... τραχανάς

Μια παραδοσιακή πίτα από αυτές που μας αρέσουν πολύ… πρώτον γιατί έχουν γεύση που θυμίζει ελληνική κουζίνα και δεύτερον γιατί γίνονται στο άψε, σβήσε.

Ο τραχανάς και το πλιγούρι είναι το δικό μας, το ελληνικό «ζυμαρικό», που να σας πως την αλήθεια αν το δουλέψει κανείς σωστά δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα ιταλοθρεμένα. Κάθε πράγμα έχει τη χάρη του, δεν είπε κανείς να φτιάχνουμε τραχανάδα αλ πέστο, όμως ποτέ δεν έβλαψε κανέναν να διανθίζει το τραπέζι του με περισσότερα υλικά.

Υλικά

  • 3 φλιτζάνια γλυκό τραχανά
  • 5 φλιτζάνια νερό
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 2 αυγά
  • 200 γρ. φέτα τριμμένη
  • 50γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Προετοιμασία

  1. Βάλε σε κατσαρόλα το νερό να κοχλάσει και αλάτισε.
  2. Πρόσθεσε τον τραχανά και άφησε να πάρει μια βράση. Τέλος, πρόσθεσε και το γάλα, χαμήλωσε ελαφρά τη φωτιά και άφησε τον τραχανά να πιει τα υγρά του και να μαλακώσει.
  3. Κατέβασε από το μάτι και άφησε να κρυώσει ελαφρά. Σε ένα μεγάλο μπολ βάλε τον τραχανά τα αυγά σπασμένα και ελαφρά χτυπημένα, τη φέτα τριμμένη, 1/2 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο και αλατοπιπέρωσε. Πρόσεξε το αλάτισμα, γιατί έχεις και τη φέτα που δίνει αλμυρή γεύση.
  4. Ανακάτεψε τα υλικά καλά. Λάδωσε ένα ταψί ή ένα πυρέξ και στρώσε το μείγμα σου καλά.
  5. Πασπάλισε με τη φρυγανιά και βάλε στο φούρνο
  6. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 40′ με 50′ λεπτά.
Πηγή: 

Cookleit

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η φασολάδα δεν χρειάζεται συστάσεις - Απλά κουτάλι

Κοτόπουλο "μπρεζέ" σε γάλα με μπέικον και δενδρολίβανο

ADVERTISING

SHARE: