Φωτιά στο εργοστάσιο Sunlight: Μονάδα-πρότυπο με προηγμένα συστήματα ασφάλειας

Φωτιά στο εργοστάσιο της Sunlight στην Ξάνθη. Η μονάδα παραγωγής μπαταριών στις φλόγες.

Το εργοστάσιο της Sunlight στην Ξάνθη είναι ένας "κολοσσός", καθώς η συνολική έκταση της μονάδας είναι 142.000 τ.μ., με τέσσερις γραμμές παραγωγής μπαταριών. Στην ιστοσελίδα της εταιρείας υπογραμμίζεται ότι η μονάδα έχει πιστοποιηθεί για συστήμα διαχείρισης υγείας και ασφάλειας στην εργασία, ποιότητας και περιβάλλοντος.

Το μέγεθος της μονάδας παραγωγής μπαταριών της Sunlight ξαφνιάζει, αφού πρόκειται για ένα τεράστιο συγκρότημα, ανάλογο με μονάδες μεγάλων πολυεθνικών ομίλων. Η μονάδα παραγωγής της εταιρείας στην Ξάνθη, όπου η φωτιά πήρε τεράστιες διαστάσεις, αποτελεί βασικό παράγοντα της δυναμικής ανάπτυξης της εταιρείας, η οποία επενδύει συστηματικά στην ανάπτυξη μιας από τις πλέον σύγχρονες βιομηχανικές μονάδες στην Ευρώπη, σύμφωνα με τα αυστηρότερα διεθνή πρότυπα.

Η συνολική έκταση της μονάδας είναι 142.000 τ.μ., ενώ οι στεγασμένοι χώροι ξεπερνούν τα 55.000 τ.μ.

Στην ιστοσελίδα της εταιρείας σημειώνεται ότι παράγονται προϊόντα υψηλής τεχνολογίας, ενώ η μονάδα έχει λάβει πιστοποιήσεις "για τη χρήση συστημάτων διαχείρισης ποιότητας (ISO 9001:2008), περιβάλλοντος (ISO 14001:2004) και υγείας και ασφάλειας στην εργασία (BS OHSAS 18001:2007)".

Τί παράγει το εργοστάσιο της Ξάνθης

Διαθέτει τέσσερις (4) εξελιγμένες γραμμές παραγωγής για τους εξής τύπους μπαταριών:

Βιομηχανικές μπαταρίες μολύβδου-οξέος κλειστού και ανοικτού τύπου (για εφαρμογές κίνησης & για εφεδρική χρήση)

Προηγμένες μπαταρίες μολύβδου-οξέος για υποβρύχια πρόωση

Μπαταρίες αργύρου-ψευδαργύρου για τορπίλες μάχης και ασκήσεων

Οι ίδιες εγκαταστάσεις στεγάζουν τον χώρο αποθήκευσης και διακίνησης των προϊόντων της εταιρείας, συνολικής επιφάνειας 8.500 τ.μ. που περιλαμβάνει 6 ράμπες φόρτωσης και 11.200 σημεία απόθεσης παλετών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φωτιά, Sunlight, Πάνος Γερμανός
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ξάνθη: Συγκλονιστικά καρέ και βίντεο μέσα από το φλεγόμενο εργοστάσιο της Sunlight

SHARE:

24Media Network