Από τον Πλεύρη στον Κυρανάκη και στον Κρικέτο: Η διαχρονική παρέλαση των ρατσιστών…

Από τον Πλεύρη στον Κυρανάκη και στον Κρικέτο: Η διαχρονική παρέλαση των ρατσιστών…
Θάνος Πλεύρης Κωνσταντίνος Κυρανάκης EUROKINISSI

Κυνηγώντας τις ψήφους ρατσιστών και ακροδεξιών, με αφορμή το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο, υποψήφιοι της ΝΔ δίνουν ρέστα και επιδίδονται σε ένα -διαχρονικό- ρατσιστικό κρεσέντο. Το παράδειγμα Πλεύρη που ακολούθησε ο Κυρανάκης.

Ας το παραδεχτούμε από την αρχή: ναι, είμαστε μια κοινωνία (και) ρατσιστών.

Το καταλαβαίνουμε από την περίφημη φράση «εσείς οι ευαίσθητοι να τους πάρετε στα σπίτια σας», την οποία χρησιμοποιούν (όχι μόνο ρατσιστές που ψηφοθηρούν, όπως ο Βελόπουλος αλλά) και άλλοι υπεράνω υποψίας.

Πάνω απ’ όλα, όμως, το καταλαβαίνουμε από το -διαχρονικό- ρατσιστικό κρεσέντο πολιτικών, οι οποίοι δεν «κρατιούνται» κάθε φορά που έρχεται στην επικαιρότητα το προσφυγικό-μεταναστευτικό. Το βλέπουμε και αυτές τις μέρες με την τραγωδία στη Μεσόγειο. Κυνηγώντας τις ψήφους ρατσιστών, ακροδεξιών και λοιπών σκατόψυχων, υποψήφιοι της ΝΔ δίνουν ρέστα. Την πλήρωσε ο Κρικέτος, άσημος και από τους πιο αδύναμους υποψήφιους.

Αλλά ο εκλεγείς Κώστας Κυρανάκης, που είπε κάτι χειρότερο, μια χαρά θα είναι στην επόμενη Βουλή. Τι είπε ο Κυρανάκης; Ότι η Ελλάδα «δεν έχει καμιά υποχρέωση να ασχοληθεί με ένα περιστατικό που αφορά τη Λιβύη και την Ιταλία». Έτσι ακριβώς. Το ότι πνίγηκαν εκατοντάδες άνθρωποι είναι… «ένα περιστατικό»! Που «αφορά τη Λιβύη και την Ελλάδα». Επομένως, γιατί να ασχοληθούμε; Άστους να πνιγούν…

Αλλά και αυτό του Κυρανάκη δεν είναι το χειρότερο. Μαθήματα έχει πάρει ο άνθρωπος. Μεγάλωσε πολιτικά ακούγοντας άλλους να λένε πιο ανατριχιαστικά και να επιβραβεύονται με μεταγραφές και υπουργεία.

Πριν από 12 χρόνια, όταν κοσμούσε ακόμη το καρατζαφερικό ΛΑΟΣ, ο Θάνος Πλεύρης ήθελε νεκρούς μετανάστες στα σύνορα. Και όσοι θα κατάφερναν να περάσουν δεν έπρεπε να βρίσκουν ούτε να τρώνε, ούτε να πίνουν, ούτε νοσοκομείο, αν αρρώσταιναν. Το ανατριχιαστικό βίντεο υπάρχει ακόμη στο Διαδίκτυο.

Πολύ σύντομα αυτά «ξεχάστηκαν». Ο Σαμαράς τον έκανε μεταγραφή στη ΝΔ. Και ο Μητσοτάκης τον προώθησε ακόμα περισσότερο, προβεβλημένος υπουργός πια. Άλλωστε, τώρα και αυτός ανήκει στους «φιλελεύθερους» και «κεντρώους», που κοσμούν τη ΝΔ.

Βλέποντας, λοιπόν, αυτήν την «πρόοδο», γιατί να υστερήσουν οι Κυρανάκηδες, οι Κρικέτοι και οι λοιποί αυτής της πολιτικής συνομοταξίας; Ξέρουν ότι εκεί έξω στους ψηφοφόρους υπάρχει μεγάλο πλήθος που δεν ενοχλείται από το «σκοτώστε τους», ανέχεται το «αφήστε τους να πνιγούν» και (οι πιο κρυφοί) λένε «πάρτε τους στα σπίτια σας».

Όλοι αυτοί, οι μικροί και μεγάλοι ρατσιστές, οι άθλιοι που ψηφοθηρούν πάνω στο θάνατο και στη δυστυχία, που κατά τα άλλα είναι θεοσεβούμενοι και καλοί χριστιανοί, ας έχουν υπόψη τους ότι ο Χριστός θα τους έστελνε στην Κόλαση. «Διότι επείνασα και δεν μου δώσατε να φάω, εδίψασα και δεν με εποτίσατε, ξένος ήμουνα και δεν με περιμαζέψατε, γυμνός και δεν με ντύσατε»(κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο)…

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα