Να παίρνουμε τα λεφτά των νέων και να τα δίνουμε στους ηλικιωμένους

Να παίρνουμε τα λεφτά των νέων και να τα δίνουμε στους ηλικιωμένους
Από ότι φαίνεται πάντως «αυτοί οι νέοι» κάνουν κι άλλα πράγματα εκτός από το να συνωστίζονται στα πάρκα με μπύρες. Επίσης δεν ειναι τόσο ...αδιάφοροι για τα μέτρα προστασίας από τον Covid 19. EUROKINISSI

Η κυβέρνηση πρέπει άμεσα αναστείλει κάθε σκέψη για κατάθεση ασφαλιστικού νομοσχεδίου. Αυτού που – όπως λέει - θα μετατοπίζει την ασφαλιστική δαπάνη από τους 65ρηδες plus στις επόμενες γενιές. Οι νέοι, έτσι όπως φέρονται, δεν αξίζουν την αγάπη της.

Έχετε βγάλει άκρη με αυτούς … «του νέους»; Γιατί η κυβέρνηση φαίνεται να δυσκολεύεται. Είναι τόσο ευμετάβλητοι τύποι, που «δεν τους πιάνεις» πουθενά.

Προεκλογικά η Νέα Δημοκρατία έλεγε ότι ένας από τους βασικούς άξονες της πολιτικής της είναι να ενισχύσει τους νέους, αυτούς που φεύγουν στο εξωτερικό. Για τον λόγο αυτό υποσχέθηκε φορολογικά κίνητρα ώστε να γίνουν «startupers». Να αναπτύξουν το επιχειρηματικό τους δαιμόνιο και την δημιουργικότητα που ήταν βέβαιη πώς οι νέοι διαθέτουν. Επίσης άφηνε ανοιχτό το να αυξηθεί το βασικός μισθός τους, αφού θα λαμβάνονταn οι δέουσες αποφάσεις σχετικά με τις κατώτερες αποδοχές.

Λίγους μήνες αργότερα, κατά το φθινόπωρο του 2019 οι νέοι, και ιδίως όσοι σπουδάζουν στα πανεπιστήμια πρέπει να μεταβλήθηκαν σε «παλιοχαρακτήρες». Έτσι ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης άρχισε να τους ρίχνει χημικά και «γκλομπιές» στην ΑΣΟΕΕ. Ο υφυπουργός του, Λευτέρης Οικονόμου έλεγε ότι η Ελληνική Αστυνομία έχει σχέδιο εισβολής για κάθε πανεπιστημιακή σχολή. Επίσης η ΕΛ.ΑΣ ξεκίνησε να ξεγυμνώνει νέους ανθρώπους με εξευτελιστικές αστυνομικές «διαδικασίες» στην Πατησίων και στην πλατεία Εξαρχείων.

Κατά τις αρχές Μαρτίου, όταν ξεκίνησαν τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, οι νέοι της χώρας έγιναν ξανά υπεύθυνοι πολίτες. Μαζί με την υπόλοιπη ελληνική κοινωνία, τους αναγνωρίστηκε από την κυβέρνηση ότι πειθάρχησαν στις εκκλήσεις για κοινωνική αποστασιοποίηση και γενικό lockdown. Έτσι ώστε έγκαιρα να ληφθούν μέτρα που – όντως – κράτησαν τους ρυθμούς μετάδοσης του Covid 19 σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα.

Κάπου στα μέσα Ιούνιου, φαίνεται όμως ότι ο ελληνικός καλοκαιρινός ήλιος άρχισε να «βαράει στο κεφάλι» τους νέους. Ξεκίνησαν αρχικά να μαζεύονται σε πάρκα και πλατείες, να μπεκροπίνουν και ανεύθυνα να σκορπίζουν τον κορονοϊό. Όλως τυχαίως όμως, τότε δεν υπήρξαν ουσιαστικές μεταβολές στο επίπεδο διασποράς του Covid 19. Αντιθέτως αυτό συνέβη μετά την 1η Ιουλίου, όταν και «άνοιξαν οι πύλες» για τον τουρισμό στην «Covid free» Ελλάδα. Εκεί ήταν που οι νέοι πια το παράκαναν. Όλο το καλοκαίρι «οργίασαν» στα club, στα μπαράκια και στις παραλίες. Μπερδεύτηκαν τους τουρίστες και τις τουρίστριες και γύρισαν τον Σεπτέμβρη, για να μας κολλήσουν όλους κορονοϊό.

Παραδόξως όμως κάπου ενδιάμεσα, πιο συγκεκριμένα στις 30 Αυγούστου, οι νέοι …ξανάγιναν (για μία ημέρα) συμπαθείς πολίτες. Αυτό συνέβη όταν ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης θέλησε να δικαιολογήσει την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε ένα ακόμη ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Τέτοιο που θα μειώνει την συνταξιοδοτική δαπάνη ως πσσοστό του ΑΕΠ, κάτι που προφανώς θα έχει επιπτώσεις στο ύψος των συντάξεων παππούδων και γιαγιάδων. Τότε ο Αλέξης Πατέλης είπε σε συνέντευξή του στο «ΒΗΜΑ» ότι πρέπει «να πάψει το κράτος να παίρνει τα λεφτά των νέων και να τα δίνει στους ηλικιωμένους».

Με το που άνοιξαν τα σχολεία - με τον εκπληκτικό σχεδιασμό Κεραμέως – Μαγιορκίνη να διατρανώνει ότι είναι δευτερεύον ζήτημα το πόσοι μαθητές θα υπάρχουν μέσα στην τάξη - οι νέοι έγιναν πάλι «μαύρα πρόβατα». Πάνε και κάνουν καταλήψεις για τις οποίες σύντομα η κυβέρνηση θα πάρει μέτρα, όπως είπε χθες ο Στέλιος Πέτσας. Επίσης το μόνο που έχουν στο μυαλό τους είναι το πώς θα αγοράζουν μπύρες από τα περίπτερα και τις κάβες, για να ξεσαλώσουν στα παγκάκια.

Μετά από όλα αυτά καταλήγουμε εύλογα στο συμπέρασμα ότι οι νέοι -στην καλύτερη περίπτωση- είναι ανεύθυνοι που δεν ξέρουν τι θέλουν. Στην χειρότερη επικίνδυνοι σχιζοφρενείς. Δεν αξίζουν την αγάπη της κυβέρνησης.

Γι αυτό πρέπει να τους τιμωρήσει και να μην φέρει το ασφαλιστικό της νομοσχέδιο. Έτσι θα συνεχίσουμε να παίρνουμε τα λεφτά των νέων και να τα δίνουμε στους ηλικιωμένους. Για να μάθουν να φέρονται…

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κυβέρνηση, Νέα Δημοκρατία, Covid-19
SHARE:

24Media Network