Οι ρασοφόροι “ταλιμπάν” και η ανάγκη να μαζευτούν

Οι ρασοφόροι “ταλιμπάν” και η ανάγκη να μαζευτούν
Shutterstock

Ο Γιάννης Μιχελάκης γράφει για ιερείς, που όχι μόνο δεν τιμούν το σχήμα τους αλλά τραυματίζουν την εικόνα της Εκκλησίας και δηλητηριάζουν την κοινωνία.

Δεν πάει άλλο με τους ακραίους σκοταδιστές ρασοφόρους «ταλιμπάν»! Και για να ξεκαθαρίζουμε εξ αρχής κάποια πράγματα:

Πρώτον: Είμαι ορθόδοξος χριστιανός, όχι γιατί έτυχε να το γράφουν κάποια χαρτιά, αλλά από συνειδητή επιλογή, και

Δεύτερον: Σέβομαι την Εκκλησία και τιμώ το ιερατικό σχήμα. Κάποιους δε, από τους ιερείς, τους θεωρώ πραγματικά φωτισμένους.

Όμως, αντίθετα από εμένα, κάποιοι ιερείς όχι μόνο δεν τιμούν το σχήμα τους, αλλά αντίθετα, νομίζω, τραυματίζουν την εικόνα της Εκκλησίας! Και αυτό πέρα από τις καλές τους προθέσεις (να μην ξεχνάμε ότι ο δρόμος για την κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις)…

Γιατί τα λέω όλα αυτά;

Σαν να μην μας έφθαναν οι ελλαδίτες «ταλιμπάν», αρνητές του κορονοϊού, έχουμε και Κυπρίους ιεράρχες οι οποίοι «δηλητηριάζουν» τη κοινωνία με τις ακραίες θέσεις τους!

Ο λόγος για τον μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτο ο οποίος τον τελευταίο καιρό έχει βρει ένα μικρό, αλλά θερμό ακροατήριο και στην Ελλάδα.

Ο μητροπολίτης Νεόφυτος αρχίζει την επιχειρηματολογία του για τον κορονοϊό λέγοντας ότι πως «κάποιοι προετοίμαζαν τις μάζες για τον κορονοϊό από το 2017», επικαλούμενος ένα απόσπασμα από το κόμικ του «Αστερίξ» της χρονιάς εκείνης!!!

Θεωρεί δε ότι ο θανατηφόρος ιός είναι αποτέλεσμα «αμαρτίας» και συγκεκριμένα ότι η ανθρωπότητα δοκιμάζεται από τον κορονοϊό, επειδή φταίνε οι «σαρκικές αμαρτίες και οι εκτρώσεις»!

Βέβαια για εμβόλιο ούτε συζήτηση..! Είναι κάθετα αντίθετος, καθώς τα θεωρεί «πολύ επικίνδυνα».

Όμως, ο κ. Νεόφυτος δεν περιορίζεται στα θέμα του κορονοϊού. Είναι και προφήτης!

Μάλιστα, οι οπαδοί του έχουν συγκεντρώσει όλες τις προφητείες του σε ένα βίντεο, χρονικής διάρκειας λίγο μικρότερο των τεσσάρων λεπτών, στο οποίο όπως αναφέρουν «έχουμε συγκεντρώσει προφητείες για την πτώση του Ερντογάν από διάφορες ομιλίες του Μητροπολίτη Μόρφου με βάση αυτά, που όπως λέει και ο ίδιος “μου είπαν οι Άγιοι του Θεού”»..!

Βέβαια, ακόμα και εκεί, έχει εισχωρήσει ο Μαμωνάς, καθώς κάτω ακριβώς από την περιγραφή για το τι περιλαμβάνει το βίντεο με τις προφητείες του κ. Νεόφυτου, υπάρχουν links για το πως μπορεί κάποιος να αγοράσει μπλουζάκια με εικόνες του Χριστού, άλλες που αναφέρουν ότι η Μακεδονία είναι ελληνική με χριστιανικά θέματα, αλλά και εμπορικά links για τις καλύτερες αγορές από Κίνα και Αμερική!

Φαίνεται όμως, ότι το θέμα του μητροπολίτη Νεόφυτου, δεν έχει προκαλέσει μόνο έμενα, τον αμαρτωλό, αλλά και την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία με επιστολή της κάλεσε τον άγιο Μόρφου να σταματήσει τα συγκεκριμένα κηρύγματα, τα οποία να σημειωθεί, πολλά απ’ αυτά, είναι και κατά της Ελλαδικής Εκκλησίας…

Πάντως, και εδώ, και στην Κύπρο κάποιος πρέπει να μαζέψει όλους αυτούς τους ακραίους «ταλιμπάν»! Κάνουν κακό στην Εκκλησία και δηλητηριάζουν, με τα ακραία κηρύγματά τους, την κοινωνία.

ΥΓ: Και κάτι τελευταίο… Έχει προκαλέσει αλγεινή εντύπωση η ποινή της αργίας, που επέβαλε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος, σε δύο ιερείς, οι οποίοι έκαναν το «έγκλημα» να τελέσουν το μυστήριο της Θείας Κοινωνίας με πλαστικά κουταλάκια αντί της αγίας λαβίδας, για να προστατεύσουν τους πιστούς από τον κίνδυνο μετάδοσης του κορονοϊού.

Ο ιεράρχης δικαιολόγησε την απόφασή του λέγοντας ότι «η Εκκλησία δεν είναι ξέφραγο αμπέλι, είμαστε άνθρωποι που τηρούμε τα μέτρα, αλλά σε κάποια πράγματα υπάρχουν κόκκινες και διαχωριστικές γραμμές».

Ο μητροπολίτης Μάξιμος δεν είναι κάποιος αμόρφωτος ιερέας. Παιδί μεταναστών στην Γερμανία, σπούδασε θεολογία, έκανε μεταπτυχιακά στο Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου με αντικείμενο την Εκκλησιαστική Ιστορία και την Παιδαγωγική της Θρησκείας. Μάλιστα, έχει λάβει μέρος σε ειδικά προγράμματα για την αντιμετώπιση προβλημάτων των μεταναστών, με την με την συνεργασία διαφόρων δημοσίων φορέων.

Όμως, η απόφασή του να τιμωρήσει τους ιερείς, γιατί φέρθηκαν με υπευθυνότητα, αγγίζει τα όρια του σκοταδισμού…

Γνωρίζω, ότι η Θεία Κοινωνία είναι ό,τι ιερώτερο  έχουμε ως Εκκλησία και ως άνθρωποι… Το μεγαλύτερο φάρμακο της ψυχής και του σώματος.

Όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι «δεν είναι ο τρόπος που λαμβάνουμε τη Θεία Κοινωνία, αλλά είναι η Θεία Κοινωνία καθ’ εαυτήν που μας σώζει και μας χαρίζει αιώνια ζωή». Και αυτό δεν το λέω εγώ, αλλά ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, ο οποίος με την κάλυψη του Οικουμενικού Πατριαρχείου τελεί την Θεία Κοινωνία με λαβίδες μιάς χρήσης.

Φαντάζομαι ότι δεν θα αμφισβητήσουμε ούτε σ’ αυτόν, αλλά ούτε και στον Οικουμενικό Πατριάρχη, την θεολογική τους επάρκεια και κυρίως την πίστη τους..!

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα