Κατανοήστε την Τζάκρη, μη δέρνετε τον Μπακογιάννη…

Κατανοήστε την Τζάκρη, μη δέρνετε τον Μπακογιάννη…
Ενημέρωση του εκπροσώπου του εμπορικού κόσμου από το Δήμαρχο Αθηνών Κώστα Μπακογιάννη για το μεγάλο περίπατο την Παρασκευή Eurokinissi

Ο Γιώργος Καρελιάς γράφει για την παραδοχή του Δημάρχου της Αθήνας, ότι ο Μεγάλος Περίπατος δεν πέτυχε και πολύ και σχολιάζει την έννοια του ''άπατρις'' που ξεστόμισε με τόση ευκολία η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Όλα τα είχαμε αυτές τις μέρες, η Τζάκρη και ο Μπακογιάννης μας έλειπαν. Η μία ανοίγει το στόμα της και δεν καταλαβαίνει τι λέει. Ο άλλος καταλαβαίνει. Και τι «έργο» έκανε μέχρι τώρα και μας …απειλεί ότι θα συνεχίσει σκορπώντας εδώ κι εκεί χρήματα των φορολογουμένων, για να κάνει δοκιμές («πιλοτικά», βρε αδερφέ).

Πώς δένουν αυτοί οι δύο; Εκ πρώτης όψεως δε δένουν. Αν το ξαναδούμε, μπορεί και να δένουν:

Η πρώτη, η κυρία Τζάκρη, έδωσε μια ραδιοφωνική συνέντευξη. Βουλευτής της αντιπολίτευσης είναι (ΣΥΡΙΖΑ), να μην αντιπολιτευθεί την κυβέρνηση; Ποιος λέει όχι; Τι είδους αντιπολίτευση, όμως, κάνεις όταν λες ότι ο πρωθυπουργός της χώρας είναι «άπατρις»; Ευτυχώς που πολλά στελέχη του κόμματος δεν το κατάπιαν. Και έσπευσαν να υπενθυμίσουν ότι αυτή λέξη («άπατρις») προέρχεται από τα πολύ σκληρά χρόνια των πρώτων μετεμφυλιακών δεκαετιών, τότε που την χρησιμοποιούσε η Δεξιά της εποχής για τους πολιτικούς αντιπάλους της και δη της Αριστεράς. Είναι, λοιπόν, απαράδεκτο να τη χρησιμοποιεί σήμερα μια βουλευτής αριστερού κόμματος. Εκλήθη, λοιπόν, να δώσει εξηγήσεις (πρώτα στο κόμμα της) και το έκανε χειρότερο. Μια απλή συγγνώμη θα αρκούσε. Εκείνη, όμως, εμέμφθη τους πάντες και πρώτους απ’ όλους τους συντρόφους της που την επέκριναν- διότι δεν κατάλαβαν το νόημα της δήλωσής της. Και το ακόμα χειρότερο: η κυρία Τζάκρη θεωρεί τον σημερινό πρωθυπουργό… διεθνιστή. Και το λέει για να τον κατηγορήσει. Ποιο από τα δύο είναι χειρότερο; Φυσικά, ο Μητσοτάκης δεν είναι διεθνιστής-το απέδειξε με την (λαϊκιστική) στάση του στη Συμφωνία των Πρεσπών. Αυτό μπορεί να το κατανοήσει κι ένας που δεν έχει διαβάσει τον θείο Κάρολο. Όμως, αν ήταν (ο Μητσοτάκης διεθνιστής, θεέ και κύριε!), με ποια λογική ένας αριστερός θα το έβρισκε αυτό κουσούρι; Δηλαδή, τι θα τον ήθελε τον πρωθυπουργό της Ελλάδας; Εθνικιστή τύπου Ερντογάν; Μόνο στο μυαλό της (αριστερής) κυρίας Τζάκρη μπορεί να υπάρχει η εξήγηση.

Ο δεύτερος, ο Δήμαρχος Αθηναίων, είχε την έμπνευση να κάνει «απολογισμό» του, διαβόητου πια, «Μεγάλου Περιπάτου». Ραδιοφωνικώς και αυτός. Και αντί να ζητήσει συγγνώμη που εδώ και μήνες καταταλαιπωρεί εκατομμύρια Αθηναίους και άλλους κατοίκους του Λεκανοπεδίου, οι οποίοι υποχρεωτικά περνούν από την Πανεπιστημίου, εκτόξευσε άλλη μια…απειλή. Δεν φτάνει που ο «Περίπατος» έχει πάει περίπατο («βγήκε και δεν βγήκε», είπε ο ίδιος, κατ’ ευφημισμόν…), τώρα ετοιμάζει τη δεύτερη φάση. Πήγε τόσο καλά η πρώτη, να μη χάσουμε τη συνέχεια. Αυτό που δεν είπε ο κ. Μπακογιάννης είναι πόσο κοστίζουν αυτά τα «πειράματα» και ποιος θα τα πληρώσει. Σύμφωνα με ορισμένους υπολογισμούς, για τα χρώματα που ήδη ξέβαψαν, τα άχρηστα παγκάκια, τα φυτά που ήδη μαράθηκαν και το γρασίδι στην Ομόνοια που το έφαγαν οι κάμπιες, βγήκαν από τα ταμεία του Δήμου μερικές εκατοντάδες χιλιάδες, ίσως και εκατομμύρια ευρώ. Ψιλοπράματα ε; Απολογισμός θα γίνει, εξηγήσει θα δοθούν; Ελάτε τώρα, με τέτοιες «λεπτομέρειες» θα ασχολούνται οι… αναμορφωτές; Τουλάχιστον θα τους γίνει μάθημα το πρώτο φιάσκο; Θα μελετήσουν καλύτερα τη δεύτερη φάση, με σοβαρούς μελετητές και όχι με κάποιους συνεργάτες-λιβανιστήρια; Δεν είναι καθόλου βέβαιο, αν κρίνουμε από την ατάραχη βεβαιότητα του Δημάρχου ότι η πρώτη φάση του «Περιπάτου» έτσι έπρεπε να γίνει, πιλοτικά. «Προσομοίωση» ήταν, είπε. Ακριβούτσικη, αλλά έτσι είναι τα «πειράματα». Κι όσο για τα πειραματόζωα, τους(μη) χρήστες του «Περιπάτου», ας μη διαμαρτύρονται άλλο. Ας κατανοήσουν λιγάκι τον Δήμαρχο που «έχει φάει πολύ ξύλο». Φτάνει πια, αχάριστοι. Μην τον δέρνετε άλλο…

Επιμύθιον: οι πολιτικοί κάνουν λάθη, λένε κοτσάνες και χοντράδες, παίζουν και με το δημόσιο χρήμα. Καμιά έκπληξη. Δεν εξαιρούνται η Τζάκρη και ο Μπακογιάννης. Αν δεν το καταλαβαίνουν, δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Μόνο ο υπεράνω των πάντων ψηφοφόρος μπορεί να μας σώσει. Την επόμενη φορά. Όμως, αν το καταλαβαίνουν και μας κοροϊδεύουν φόρα παρτίδα, καλά να πάθουμε. Τουλάχιστον όσοι δεν έχουν καταλάβει αυτό που έχει πει η Αμερικανίδα συγγραφέας Αλις Γουόκερ: «Αυτοί που βρίσκονται στην εξουσία πρέπει να περνούν πολύ από το χρόνο τους γελώντας μαζί μας».

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα