Μεγάλος Περίπατος: Κόστισε, απέτυχε και ο Μπακογιάννης “προειδοποιεί” ότι θα τον συνεχίσει

Μεγάλος Περίπατος: Κόστισε, απέτυχε και ο Μπακογιάννης “προειδοποιεί” ότι θα τον συνεχίσει
Στιγμιότυπα από το Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας, Τετάρτη 23 Σεπτέμβρη 2020 Eurokinissi

Μία ημέρα μετά την παραδοχή αποτυχίας για τον Μεγάλο Περίπατο, ο οποίος "βγήκε και δεν βγήκε", ο Δήμαρχος Αθηναίων με ανάρτησή του προαναγγέλει την μονιμοποίηση του έργου.

Το ξήλωμα του “Μεγάλου Περιπάτου“,  όπως τον γνωρίζουμε, προκειμένου να λάβει μόνιμο χαρακτήρα προανήγγειλε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη την Τρίτη ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, αφού προηγουμένως, ερωτηθείς σχετικά είχε παραδεχτεί την αποτυχία του έργου.

Με ανάρτησή του στο facebook την Τετάρτη, ο κ. Μπακογιάννης επιμένει στην μονιμοποίηση του έργου, καθώς, αναφερόμενος σε μία σειρά έργων που δημοπραττεί ο δήμος Αθηναίων, συνολικού κόστους 192 εκατ. ευρώ, στέκεται και στον”Μεγάλο Περίπατο”, ο οποίος, σύμφωνα με την ανάρτηση, “αλλάζει, με πρότυπο τις ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις, τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε και ζούμε το Ιστορικό Κέντρο”.

Προκύπτει, λοιπόν, μία σειρά ερωτημάτων, με αφορμή τις δηλώσεις του δημάρχου Αθηναίων για το μεγαλεπήβολο έργο που, σύμφωνα με τον ίδιο, “βγήκε και δεν βγήκε”.

Εικόνες φθοράς στον Μεγάλο Περίπατο

 

Το πρώτο ερώτημα έχει να κάνει με την φύση του έργου. Ο κ. Μπακογιάννης είχε εξαρχής τονίσει πως σε αυτό το στάδιο, η εφαρμογή του έργου είναι πιλοτική, “προσομοίωση” την χαρακτήρισε στην χθεσινή του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ. Ποιος ο λόγος, λοιπόν, να δαπανηθεί ένα τόσο μεγάλο ποσό(προσεγγίζει τα 2 εκατ. ευρώ) για ένα έργο που θα ξηλωθεί, καθώς “θα γίνει μία νέα διαμόρφωση ολόκληρης της πανεπιστήμιου;”

Το δεύτερο ερώτημα σχετίζεται με την παραδοχή αποτυχίας του έργου, από τον ίδιο τον δήμαρχο. Από την στιγμή που πρόκειται για “μία προσαρμογή, μία προσομοίωση”, που “βγήκε και δεν βγήκε”, σε ποια λογική βασίζεται η εξαγγελία μονιμοποίησης του;

Το τρίτο ερώτημα αφορά σε διευκρινιστική δήλωση του κ. Μπακογιάννη την Τετάρτη στην “Καθημερινή”. Σύμφωνα με αυτή την δήλωση, “με τη δοκιμαστική εφαρμογή των παρεμβάσεων θα βγάλουμε συμπεράσματα τα οποία θα αξιοποιηθούν. Οι πιλοτικές παρεμβάσεις στην Πανεπιστημίου όπως και στα άλλα σημεία του κέντρου θα παραμείνουν έως ότου ξεκινήσουν τα μόνιμα έργα το 2021”. Ποια είναι τα συμπεράσματα που έχουν βγει μέχρι τώρα από την “πιλοτική” εφαρμογή του “Μεγάλου Περίπατου”; Από πού προκύπτει ότι είχε τον θετικό αντίκτυπο στην ζωή των Αθηναίων, που καθιστά αναγκαία την μονιμοποίηση του;

Εικόνες φθοράς στον Μεγάλο Περίπατο

 

Εξάλλου, οι εικόνες με τα ξεθωριασμένα χρώματα του περιπάτου κατά μήκος της Πανεπιστημίου, τα αυλάκια που έχει σχηματίσει το νερό μετά το πότισμα στις ζαρντινιέρες και οι ελάχιστοι άνθρωποι που κινούνται είτε με ποδήλατα είτε πεζή κατά μήκος του, καθιστούν σαφές ότι δεν δικαιολογείται το μέχρι στιγμής δαπανηθέν πόσο, αλλά ούτε και μία μελλοντική δαπάνη για μονιμοποίηση του έργου.

Κώστας Ζαχαριάδης: “Περίπατος στις πλάτες των πολιτών”

Σφοδρή επίθεση στον Δήμαρχο Αθηναίων, με αφορμή τις παλινωδίες για τον Μεγάλο Περίπατο, εξαπέλυσε ο βουλευτής Βορείου τομέα Αθηνών και Τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Κώστας Ζαχαριάδης.

Ο κ. Ζαχαριάδης σε δήλωσή του αναφέρει: “Μεγάλος περίπατος, μεγάλο φιάσκο, μεγάλη σπατάλη. Με έκπληξη ακούσαμε χθες τον κ. Μπακογιάννη να ομολογεί με αφοπλιστική άνεση πως ο μεγάλος περίπατος στην καρδιά της Αθήνας ήταν ένα πείραμα, που «βγήκε και δεν βγήκε», καλώντας τους πολίτες της πόλης να «ξεχάσουν την οδό Πανεπιστημίου» όπως την ήξεραν.

Με απλά λόγια, ο δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε με ειλικρίνεια πως σε καιρό πανδημίας, χωρίς κανένα απολύτως σχέδιο, σπατάλησε 2 εκατομμύρια ευρώ!!! και προκάλεσε για τρεις ολόκληρους μήνες απίστευτη ταλαιπωρία σε εκατοντάδες χιλιάδες οδηγούς που διέρχονται από το κέντρο για ένα πιλοτικό πρόγραμμα, για μία «προσομοίωση» που δεν πήγε καλά επειδή, μεταξύ άλλων, «μια κάμπια έφαγε το γκαζόν».

Τα χρήματα αυτά, χρήματα του Ελληνικού λαού, έρχονται να προστεθούν:

•   Στα 6 εκατ. ευρώ για τις ακατάλληλες μάσκες αλεξίπτωτα που μοιράστηκαν στα σχολεία.

•   Στα 20 εκατ. ευρώ για τη «λίστα Πέτσα» για τα ΜΜΕ.

•   Στα 500 χιλ. ευρώ για το πλωτό φράγμα του Αιγαίου που τελικά θα χρησιμοποιηθεί για «ασκήσεις απορρύπανσης».

Και όλα αυτά σε καιρό κρίσης και οικονομικής κατάρρευσης!

Ο Μεγάλος Περίπατος της γαλάζιας α(χ)ριστείας θα ήταν αστείος, εάν δεν ήταν εξοργιστικός, καθώς γίνεται στις πλάτες και με τα χρήματα των πολιτών που ασφυκτιούν. Ντροπή“!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα