Όχι, πρόεδρε Τασούλα, το φανάρι εκεί (θα) είναι πρόκληση και (θα) δείχνει περιφρόνηση…

Όχι, πρόεδρε Τασούλα, το φανάρι εκεί (θα) είναι πρόκληση και (θα) δείχνει περιφρόνηση…
Τροχαίο δυστύχημα έξω από τη Βουλή Eurokinissi

Ο Γιώργος Καρελιάς γράφει για το τροχαίο έξω από τη Βουλή και για το εγκληματικό λάθος που φαίνεται ότι πάει να "διορθωθεί" με ένα ακόμα χειρότερο.

Τις προάλλες ένα έγκλημα έγινε έξω από τη Βουλή. Οχι από πρόθεση, αλλά από βαριά αμέλεια. Ετσι όπως εισέρχονταν στο προαύλιο του Κοινοβουλίου τα αυτοκίνητα των επισήμων, κάποια στιγμή θα γινόταν. Ηταν ένα περιστατικό προαναγγελθέντος θανάτου.

Ένα νέο παιδί σκοτώθηκε από την εγκληματική συμπεριφορά ενός οδηγού υπηρεσιακού αυτοκινήτου, που έτυχε να είναι αστυνομικός. Θα μπορούσε να το είχε κάνει και ένας υπουργός ή βουλευτής, αν οδηγούσε ο ίδιος. Και τότε ο αντίκτυπος θα ήταν τρισχειρότερος.

Τώρα το εγκληματικό λάθος, που γινόταν επί δεκαετίες, φαίνεται ότι πάει να «διορθωθεί» με ένα ακόμα χειρότερο. Ηδη κυκλοφορούν πληροφορίες ότι η Τροχαία εισηγήθηκε στην Περιφέρεια να κατασκευασθεί ειδική νησίδα και να τοποθετηθεί ειδικός σηματοδότης επί της Β. Σοφίας, ώστε να εισέρχονται πλέον «νομίμως» υπουργοί και βουλευτές στο προαύλιο. Είναι απαράδεκτη ακόμα και σαν σκέψη. Για τρεις λόγους:

Πρώτον, διότι θα επιφέρει μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο στο κεντρικότερο σημείο της πόλης, αφού ένα ρεύμα κυκλοφορίας θα αχρηστεύεται μόνο και μόνο για διευκολύνονται ελάχιστοι προνομιούχοι.

Δεύτερον, διότι αυτοί οι προνομιούχοι δεν θα πάθουν απολύτως τίποτα αν κάνουν 500 μέτρα παραπάνω για να εισέλθουν στο προαύλιο. Είτε κάνοντας τον κύκλο της πλατείας Συντάγματος, για εισέλθουν στο χώρο στάθμευσης από τη λεωφόρο Αμαλίας. Είτε μέσω της οδού Ζαλοκώστα να βγουν στην Ακαδημίας και να εισέλθουν νομιμότατα και ασφαλέστατα στο προαύλιο, στο σημείο που θέλουν.

Τρίτον, διότι η «λύση» που φαίνεται να προκρίνεται είναι προκλητική για τους απλούς πολίτες και φανερώνει περιφρόνηση προς την κοινή λογική.

Γι’ αυτό:

  • Ο διοικητής της Τροχαίας πρέπει να αποσύρει αμέσως την εισήγησή του.
  • Ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης πρέπει να την απορρίψει. Ο δήμαρχος Κ. Μπακογιάννης πρέπει να πει ένα κάθετο «Όχι».
  • Η Ντόρα Μπακογιάννη, λόγω ειδικής ευαισθησίας(ο φρουρός της παρανόμησε και οδήγησε στο θάνατο τον Ιάσονα), πρέπει δημόσια να αποκηρύξει τη «λύση» που κάποιοι φωστήρες προωθούν. Και
  • Τέλος, αν όλοι αυτοί κωφεύσουν, ο πρόεδρος της Βουλή Κ. Τασούλας δεν πρέπει να επιτρέψει να γίνει αυτό που πάει να γίνει μόνο και μόνο για να μην ξεβολευτούν συνάδελφοί του. Για λίγα μέτρα παραπάνω δεν πρέπει να επιδείξουν περιφρόνηση προς τους πολίτες που τους εκλέγουν.

Εκτός κι αν θέλουν να επιβεβαιώσουν πανηγυρικά αυτό που έχει πει ο Γάλλος πολιτικός Αντρέ Μαλρό: «Η περιφρόνηση για το λαό είναι πολύ συνηθισμένη μεταξύ των πολιτικών, αλλά είναι άκρως απόρρητη».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα