Δώστε τη Σκάρλετ στον λαό

Δώστε τη Σκάρλετ στον λαό
Eurogroup finance ministers meeting at the European Council in Brussels, Belgium on Feb 20, 2017. / 20 , 2017 SOOC

Ζήσε Μάη μου να φας αξιολόγηση. Μέχρι τότε όμως προλαβαίνουμε να στήσουμε μερικές εξεταστικές για να χορτάσει ο λαός σανό

Αν δεν με απατά η μνήμη μου, από τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ είδε φως και μπήκε στο πολιτικό σύστημα υποσχέθηκε τα πάντα στους πάντες. Ως αντιπολίτευση κατηγορούσε για “ενδοτισμό” την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, ενώ ως κυβέρνηση αποδίδει τον δικό της “ενδοτισμό” στην… ταύτιση των θέσεων της αντιπολίτευσης με αυτές του ΔΝΤ.

Εν ολίγοις η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ δίνει υποσχέσεις και εισπράττει φόρους. Και το κάνει με τέτοιο τρόπο ώστε οι περισσότεροι να πιστεύουν πως το ίδιο θα έκαναν(“όλοι ίδιοι είναι”) και οι “άλλοι” στη θέση της. Όπως έγραψε προσφάτως ο Μπάμπης Παπαδημητρίου(Καθημερινή,16/3), “Πριν από περίπου ένα μήνα, μάθαμε ότι οι πολίτες κι επιχειρήσεις είχαν βγάλει από την τσέπη τους το ποσό των 53δισ. ευρώ και κάτι ψιλά και τα είχαν “εμπιστευθεί” στην κυβέρνηση”

Πέραν, όμως, της φορολογικής αφαίμαξης η κυβέρνηση μοιράζει αφειδώς και ψέματα. Η αξιολόγηση που θα έπρεπε να είχε κλείσει πριν από ένα χρόνο- για την οποία μάλιστα ο αρμοδιότερος όλων των υπουργών είχε πει ότι εφόσον δεν έκλεινε μέχρι τον περασμένο Δεκέμβριο η χώρα θα έμπαινε σε περιπέτειες- θα έκλεινε κατά δήλωση του πρωθυπουργού στις 20 Μαρτίου. Το είπε στη βουλή χειροκροτούμενος από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

Πριν από μερικές ημέρες ο Αλέξης Τσίπρας μετέθεσε την επίτευξη της συμφωνίας για τις αρχές Απριλίου. Πάλι καλά που δεν είπε ότι η συμφωνία θα επιτευχθεί πρωταπριλιά. Μετά πήρε σειρά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος που όρισε για την 7η Απριλίου το κλείσιμο της οριστικής συμφωνίας με τους δανειστές- θεσμούς. Επειδή όμως τα ψέματα ταξιδεύουν γρήγορα η απάντηση από τις Βρυξέλλες ήρθε αμέσως χωρίς τη συνδρομή των ΕΛΤΑ: “Δύσκολος μήνας ο Απρίλιος”.

Σε ελεύθερη μετάφραση αυτό σημαίνει ότι ο Απρίλιος είναι “δύσκολος” γιατί εκτός από τις διακοπές του Πάσχα, μεσολαβεί η εαρινή σύνοδος του ΔΝΤ, όπου πέραν των άλλων θα συζητηθεί η χρηματοδότηση του ελληνικού προγράμματος και η βιωσιμότητα του χρέους. Όπερ μεθερμηνευόμενον εστί… Ζήσε Μάη μου να φας αξιολόγηση. Μέχρι τότε όμως προλαβαίνουμε να… στήσουμε μερικές εξεταστικές για να χορτάσει ο λαός σανό.

Δεν ξέρω αν μέχρι τότε θα προλάβει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος να… αξιολογήσει τη Σκάρλετ Τζοχάνσον ή Γιόχανσον, με την οποία θα επιθυμούσε διακαώς να συναντηθεί(to know us better) για ένα κοκτέιλ. Προς το παρόν θα πρέπει να… βολευτεί με τη Ντέλια Βελκουλέσκου. Θα μπορούσαν παρ’ όλα αυτά οι χιουμορίστες στη κυβέρνηση να αξιοποιήσουν την ευκαιρία που τους έδωσε ο υπουργός Οικονομικών. Να συμπεριλάβουν στα αντίμετρα και τη Σκάρλετ, με ή χωρίς κοκτέιλ.

Τώρα μάλιστα που… έρχεται η ανάπτυξη και θα τρίβουμε τα μάτια μας με αυτά που θα συμβούν(Φλαμπουράρης), τώρα που θα περικοπούν οι συντάξεις και θα μειωθεί το αφορολόγητο, τώρα που οι ομαδικές απολύσεις θα γίνουν trendy, τώρα είναι η ώρα για τον Αλέξη Τσίπρα να δώσει τη Σκάρλετ στο λαό μαζί με τα σχολικά γεύματα.

*O Χάρης Παυλίδης είναι δημοσιογράφος

(Φωτό: sooc.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα