Γιατί Μονμάρτρη και όχι Μουλέν Ρουζ;

Γιατί Μονμάρτρη και όχι Μουλέν Ρουζ;
Η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα Eurokinissi

Τελικά η Μονμάρτρη έγινε η αφορμή να αποκαλυφθεί γιατί η Κατερίνα Παπακώστα είπε «Καλημέρα θλίψη» στον πρωθυπουργό.

Όσοι απορούσαν πως βρέθηκε η Κατερίνα Παπακώστα στο υπουργικό συμβούλιο του Αλέξη Τσίπρα– του πρώτου αριστερού πρωθυπουργού της πρώτης φοράς αριστερής κυβέρνησης- λύθηκαν οι απορίες τους όταν άκουσαν τον ήχο των τακουνιών της Κατερίνας Παπακώστα στα σκαλιά της Μονμάρτρης. Δικαιολογημένες οι απορίες διότι εδώ που τα λέμε ούτε ο ίδιος ο Τσίπρας φανταζόταν ότι θα ερχόταν η στιγμή που θα μοιραζόταν την αγωνία του για το μέλλον της χώρας, με μια βουλευτή που τον είχε αποκαλέσει «θλιβερό».

Τελικά η Μονμάρτρη έγινε η αφορμή να αποκαλυφθεί γιατί η Κατερίνα Παπακώστα είπε «Καλημέρα θλίψη» στον πρωθυπουργό. Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας, με την διορατικότητα που τον διακρίνει, είδε στο πρόσωπο μιας δεξιάς πολιτικού την αναμόρφωση της περιοχής των Εξαρχείων. Γι αυτό και η Παπακώστα επιταχύνει τις εξελίξεις ώστε αυτή η ιστορική γειτονιά να μη καίγεται μόνο τα Σαββατοκύριακα. Διότι σύμφωνα με το σχέδιο, μόνο αν δούμε το μπάχαλο με την οπτική της κυβέρνησης ως μορφή τέχνης, θα καταστεί δυνατό να δούμε τα Εξάρχεια ως Μονμάρτρη.

Προφανώς η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη δεν κάνει πλάκα. Δυστυχώς σοβαρολογεί. Και το γεγονός ότι συγκρίνει σοβαρά τα Εξάρχεια με τη Μονμάρτρη έχει τη σημασία του. Και τη σοβαρότητα του επιπροσθέτως. Επειδή όμως το θέμα της ασφάλειας των πολιτών, και όχι μόνο των κατοίκων της περιοχής, βρίσκεται εκτός του οπτικού πεδίου της κυβέρνησης, άρα είναι σοβαρό. Και ως τέτοιο αδυνατεί να το αντιμετωπίσει η κυβέρνηση. Αυτό άλλωστε καταδεικνύουν οι δηλώσεις της υφυπουργού και αυτό αποδεικνύουν οι καταστροφές δημοσίων κτηρίων και ιδιωτικών περιουσιών. Όπως και να το δει κανείς, αυτό δεν είναι μορφή τέχνης.

Εντάξει, κάποιοι μειδιούν με τις καλλιτεχνικές ευαισθησίες της Κατερίνας Παπακώστα, κάποιοι άλλοι το διασκεδάζουν, ενώ αυξάνονται όσοι πιστεύουν ότι η κυβέρνηση ως «συλλογικότητα» κατανοεί τις συλλογικότητες που τα σπάνε για να εκτονωθούν. Ωστόσο η κατάσταση ξέφυγε, κι αυτό πλέον το αντιλαμβάνεται ακόμη και ο πρωθυπουργός. Φάνηκε στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Νίκο Χατζηνικολάου, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1. Επί της ουσίας όμως… καν καν στο Μουλέν Ρουζ. Δηλαδή, για να γίνει κατανοητό σε όσους τον άκουσαν να επαναλάμβάνει τα περί σχεδίου ριζικής αναμόρφωσης μπλα μπλα, ο πρωθυπουργός εμμέσως ομολόγησε ότι αν ασχοληθεί σοβαρά με την ανομία στα Εξάρχεια θα «καεί». Και θα «καεί» από μια ισχυρή μειοψηφία στο ΣΥΡΙΖΑ, που θεωρούν ότι τα Εξάρχεια είναι η «Χριστιανούπολη» των αριστεριστών. Οπότε, σκέφτεται, αστα να καίγονται και η Παπακώστα να προσεύχεται στη Σακρέ Κερ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα