Τον λένε Αλέξη και είναι καταπέλτης

Τον λένε Αλέξη και είναι καταπέλτης
Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας AP

Όπως τότε έτσι και σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας συνεπής στις αρχές του, μιλάει ώστε ο καθένας να ακούει αυτό που θα ήθελε να ακούσει.

Πάλι μας μπέρδεψε ο πρωθυπουργός με την κεντροαριστερά. «Ο ΣΥΡΙΖΑ», είπε, «είναι κόμμα της Αριστεράς, δεν επιθυμεί να γίνει κόμμα της Κεντροαριστεράς». Δεν είμαι βέβαιος αν ερωτήθη σχετικώς, αλλά θα ήθελα να μάθω αν τον άκουσαν κάποιοι κεντροαριστεροί που πασχίζουν να τον παρουσιάζουν ως κλώνο του Ανδρέα. Πιθανώς ώστε να μην αισθάνονται τύψεις που στα γεράματα έγιναν συριζαίοι της… κεντροαριστεράς.

Τέλος πάντων περί ορέξεως… προοδευτικός πόλος, ή όπως φαίνεται λόγω προσελεύσεων… πολάκης με προοδευτικό φερετζέ. Τι πόλος, τι Πολάκης θα πει κανείς, όλοι χωράνε αρκεί η «Γέφυρα» να αντέχει το… ειδικό βάρος τους. Το θέμα, όμως, στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι οι διερχόμενοι, αλλά η «απεύθυνση». Στο κάτω- κάτω μια «απεύθυνση» περίμεναν όλοι αυτοί οι… προοδευτικοί και ο αριστερός πρωθυπουργός της Ελλάδας την πραγματοποίησε.

Κατά τα λοιπά ο πρωθυπουργός μίλησε ως Όσκαρ Ουάιλντ. Μπορεί να μην τρόμαξαν όσοι τον άκουσαν, αλλά είναι γεγονός ότι το πιο τρομακτικό στον φανατικό είναι η ειλικρίνειά του. Κι αυτό γιατί ο Αλέξης Τσίπρας άφησε σκοπίμως να πλανάται η εντύπωση ότι ανεξαρτήτως τριωδίου ο ΣΥΡΙΖΑ θα μεταμφιεστεί σε ΠΑΣΟΚ, αλλά ανέκρουσε πρύμναν όταν το «Πολίτμπιρο» του ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε σθεναρά στην «πασοκοποίηση» του κόμματος.

Μεταξύ μας ο Αλέξης Τσίπρας είπε την αλήθεια λέγοντας ψέμματα, αφού ακόμα και ο παρκαδόρος των κυβερνητικών αυτοκινήτων στην Κουμουνδούρου ξέρει ότι χωρίς τους πασόκους ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε ποσοστά Καμμένου. Άλλωστε τα χρόνια που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μετατρέψει τις πλατείες σε λαϊκά δικαστήρια, κάποιοι πρωτοκλασάτοι που σήμερα είναι σύμβουλοι του έγραφαν στο κομματικό όργανο ότι ένας ένας συνεπής αριστερός «ελέγχει την ηγεσία(τον Τσίπρα δηλαδή) όταν παρεκκλίνει εν ονόματι σκοπιμοτήτων από τον σωστό δρόμο και κατευθύνεται προς το Τέξας ή άλλους προορισμούς».

Συνεπώς όπως τότε έτσι και σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας συνεπής στις αρχές του, μιλάει ώστε ο καθένας να ακούει αυτό που θα ήθελε να ακούσει. Οι «εντός» ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνει κόμμα της κεντροαριστεράς, και οι «εκτός» ότι ελάτε όλοι για να γίνει η κεντροαριστερά ΣΥΡΙΖΑ. Τα ίδια, ή περίπου τα ίδια, λέει και στους «λαϊκούς» της κεντροδεξιάς, μόνο που η συμμετοχή τους στο γενικότερο σχεδιασμό της συγκρότησης του «προοδευτικού πόλου» περιορίζεται σε ρόλο κομπάρσου.

Για όσους παρ’ όλα αυτά αισθάνονται ακόμα μπερδεμένοι με τον πρωθυπουργό, την κεντροαριστερά, τη «λαϊκή κεντροδεξιά», με όλο αυτό τέλος πάντων που αρέσκεται να παρουσιάζει ως «προοδευτικό πόλο» ή less πόλο δηλαδή «πολάκη», να αποστηθίσουν το άσμα που συνέθεσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μεγαλοοικονόμου(μέμνησο ότι η χώρα εξαρτάται από τη ψήφο της), ώστε να ξεμπλοκάρει το μυαλό. «Σε λένε Αλέξη και είσαι ηγέτης, η κάθε σου λέξη ομόνοια, καταπέλτης».

Επόμενη στάση Βικτώρια ή επί το επαναστατικότερο Hasta la victoria siempre. Άστα να πάνε…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα