Διώρυγα Σουέζ: Τα παιδιά δίνουν τις καλύτερες απαντήσεις για το ξεφρακάρισμα

Διώρυγα Σουέζ: Τα παιδιά δίνουν τις καλύτερες απαντήσεις για το ξεφρακάρισμα

Πολλούς έχει απασχολήσει Η φωτογραφία με το τεράστιο πλοίο Ever Given που έχει κολλήσει στη Διώρυγα του Σουέζ. Ποια είναι η λύση για να απελευθερωθεί; Παιδάκια από 3 εώς 7 ετών απαντούν.

Μία φωτογραφία που έχει κάνει τον γύρο του κόσμου. Κάποιοι μάλιστα την αποκαλούν ως φωτογραφία της χρονιάς. Ενας “φτωχός και μόνος” εκσκαφέας σκάβει στην καρίνα του τεράστιου πλοίου που έχει μπλοκάρει τη Διώρυγα του Σουέζ.

Περίπου 20.000 κ.μ άμμου πρέπει να απομακρυνθούν. AP


Το πλοίο Ever Given έχει προκαλέσει ίσως το μεγαλύτερο ναυτικό μποτιλιάρισμα στην ιστορία απο την περασμένη Τρίτη και ένας μόνο εκσκαφέας μοιάζει σαν να προσπαθεί να το σώσει.

Πάνω από 160 πλοία περιμένουν την αποκόλληση του πλοίου την ώρα που απο τη Διώρυγα διέρχεται περίπου το 12% του όγκου του παγκόσμιου εμπορίου με τους ειδικούς να ανησυχούν ότι εάν το πλοίο δεν απελευθερωθεί σύντομα, θα μπορούσε να επηρεαστεί η αγορά πετρελαίου, οι τιμές μεταφοράς των εμπορευματοκιβωτίων και κατ’ επέκταση το κόστος των καθημερινών αγαθών.

Ποια είναι η λύση για να ξεκολλήσει το τεράστιο πλοίο που έχει κολλήσει στη Διώρυγα Σουέζ και να συνεχίσουμε όλοι τις ζωές μας; Το CNN συγκέντρωσε σε ένα υπέροχο βίντεο τις απαντήσεις παιδιών από 3 μέχρι 7 ετών με τις λύσεις που προτείνουν.

Ο 3 ετών Leo έχει τη λύση: “Θα έφερνα έναν γορίλα”, ενώ από τη μεριά της η 6χρονη Eleanor υποστηρίζει πως αν ήταν στο χέρι της η ίδια θα το ίσιωνε και θα το σήκωνε. Στην ερώτηση της μητέρας της ποιος θα έβρισκε τόση δύναμη για να σπρώξει και να το ισιώσει, το κοριτσάκι απαντά “Δεν ξέρω, 1 εκατομμύριο άνθρωποι”. Η 6 ετών Gillian λέει: “Θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν πάνω από 20 ελικόπτερα για να τραβήξουν το πλοίο έξω”, ενώ η 7χρονη Emmy πιστεύει πως θα έπρεπε να πάρουν έναν εθελοντή.

Απολαύστε το:

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα