Ένας Μεξικανός φιλοξενεί 300 σκύλους και τους σώζει από την κακοκαιρία

Ένας Μεξικανός φιλοξενεί 300 σκύλους και τους σώζει από την κακοκαιρία

Ο Ρικάρντο Πιμέντελ αποφάσισε να φιλοξενήσει στο σπίτι του 300 σκύλους προκειμένου να τους σώσει από την κακοκαιρία. Άνθρωποι απ΄όλο τον κόσμο έκαναν δωρεές προκειμένου να τον ενισχύσουν.

Καθώς ο τυφώνας “Δέλτα” πλησιάζε το Μεξικό, ο Ρικάρντο Πιμέντελ άνοιξε το σπίτι του για τουλάχιστον 300 τετράποδους “επισκέπτες”. Ακόμα, σε ξεχωριστά δωμάτια, η οικογένεια φιλοξένησε γάτες, κότες και λαγούς.

“Το σπίτι μύριζε απαίσια”, ανέφερε ο Ρικάρντο. “Άλλα όλη η προσπάθεια άξιζε καθώς επιβίωσαν από την καταιγίδα”.

Ένας Μεξικανός φιλοξενεί 300 σκύλους και τους σώζει από την κακοκαιρία twitter

Ένας Μεξικανός φιλοξενεί 300 σκύλους και τους σώζει από την κακοκαιρία twitter

“Δεν πειράζει που το σπίτι είναι βρώμικο, διότι μπορεί να καθαριστεί. Δεν πειράζει που έσπασαν πράγματα, διότι μπορούμε να τα φτιάξουμε ή να αγοράσουμε νέα. Ήταν τόσο όμορφο να τα βλέπεις (σ.σ. τα ζώα) χαρούμενα, υγειή και ασφαλή, χωρίς πληγές και με περισσότερες πλέον πιθανότητες να υιοθετηθούν”.

In this Oct. 13, 2020, photo, Ricardo Pimentel is greeted by dogs that he rescued at his Tierra de Animales (Land of Animals) shelter in Leona Vicario, Mexico. Pimentel sheltered about 300 dogs at his home during Hurricane Delta, and his story, which has gone viral, led people across the world to donate to the shelter. (AP Photo/Luis Andres Henao) AP

Όλα ξεκίνησαν στις 6 Οκτωβρίου μετά από μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο Ρικάρντο ζήτησε από τους ακολούθους του, με αφορμή την επικείμενη κακοκαιρία, να κάνουν ορισμένες δωρεές προκειμένου να ανταπεξέλθει η οικογένεια στις ανάγκες των ζώων που φιλοξενούνταν στο καταφύγιο τους.

“Αν ζούσα με μόλις 10 ή 20 σκυλιά, δεν θα ανησυχούσα πολύ, αλλά εδώ έχουμε εκατοντάδες ζώα και δεν μπορούμε να έχουμε την πολυτέλεια να μην έχουμε αρκετό φαγητό”, ανέφερε.

Ο ίδιος ενήμερος για τους κινδύνους του τυφώνα, μετέφερε τα ζώα στο εσωτερικό του σπιτιού του, ώστε να τα προστατέψει. Χρειάστηκαν ώρες για να ολοκληρωθεί το εγχείρημα. Ο ίδιος ήταν αρκετά απασχολημένος, με αποτέλεσμα να μην καταλάβει πως η φωτογραφία που είχε αναρτήσει έγινε viral. Μέσα σε λίγες ώρες άρχισε να δέχεται δωρεές από όλο τον κόσμο, ενώ πληθώρα ανθρώπων εκδήλωσε ενδιαφέρον υιοθεσίας.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα