Μία γιορτή τιμής προς τους νοσηλευτές στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο “Αττικόν”

Μία γιορτή τιμής προς τους νοσηλευτές στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο “Αττικόν”
Γιατροί και νοσηλευτές στο νοσοκομείο AP

Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή σήμερα και το Νοσοκομείο "Αττικόν" τίμησε τους ήρωες των καιρών μας, αυτούς που έχουν κληθεί να δώσουν μια δύσκολη καθημερινή μάχη ενάντια στον εχθρό της πανδημίας, όπως πρέπει.

Μία γιορτή τιμής και σεβασμού προς τους νοσηλευτές διοργάνωσε σήμερα η διεύθυνση Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «Αττικόν» στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας του Νοσηλευτή. Το νοσηλευτικό προσωπικό συγκεντρώθηκε στον χώρο υποδοχής του νοσοκομείου που είχε γεμίσει με μπαλόνια και γλυκά. Παράλληλα ζωντανή μουσική συνόδευε «το μουσικό διάλειμμα» των εργαζομένων, ενώ από ένα video wall προβάλλονταν ευχές και μηνύματα για το προσωπικό.

Εδώ και πάνω από έναν χρόνο οι νοσηλευτές έχουν κληθεί να δώσουν μια δύσκολη καθημερινή μάχη ενάντια στον εχθρό της πανδημίας της λοίμωξης Covid-19 και αποτελούν «το αποκούμπι» των ασθενών τους.

«Όποιος δεν το ζήσει δεν μπορεί να το καταλάβει, ειδικά το δέσιμο που υπάρχει με τους ασθενείς, όταν οι νοσηλευτές μπαίνουν μέσα στις κλινικές Covid και γράφουν τα ονόματά τους μπροστά και πίσω από τις στολές τους», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η προϊσταμένη της Covid-12, Μαρία Χρυσοσπάθη.

Από την πλευρά του ο νοσηλευτής, Παντελής Λημναίος, στέλνει το δικό του μήνυμα προς τους συναδέλφους τους παροτρύνοντάς τους να κάνουν «κουράγιο».

«Κουράγιο αυτό είναι το μήνυμα μου. Υπάρχει πολύ περισσότερη σωματική και ψυχολογική κούραση. Δουλεύουμε χωρίς άδειες, χωρίς ρεπό, δουλεύουμε σε συνθήκες συνεχών βαρδιών. Κουράγιο κι ο καθένας να αντλήσει μέσα από την ψυχή του τα αποθέματα που έχει για να μπορέσουμε να αντέξουμε. Είναι ένας πόλεμος, είναι μια μάχη που αν ο στρατός χάσει το κουράγιο του ή καταρρακωθεί δεν θα κερδηθεί», τονίζει ο κ. Λημναίος ζητώντας από τους ανώτερούς του και την πολιτική ηγεσία, περισσότερη προσοχή.

Όπως υπογραμμίζει η ζωή των νοσηλευτών έχει αλλάξει πολύ καθώς όλο αυτό που ζουν είναι πρωτόγνωρο. «Υπάρχει πιο άμεση επαφή με τους ασθενείς απ’ ότι υπήρχε, από την άποψη ότι είναι τελείως απομονωμένοι από τους συγγενείς τους. Είμαστε το αποκούμπι τους. Είμαστε οι άνθρωποι που τους παρέχουμε τη νοσηλεία, την ψυχολογική υποστήριξη, οι άνθρωποι που θα σταθούν δίπλα τους, στην ψυχολογική πτώση που θα παρουσιάσουν, οι άνθρωποι που θα τους προσφέρουν έστω και πίσω από αυτή τη μάσκα ένα χαμόγελο κι έναν λόγο να συνεχίσουν να παλεύουν λέγοντας τους ότι υπάρχει ελπίδα, υπάρχει φως στο δρόμο που έχουν μπει, καθώς είναι ένα μονοπάτι που πρέπει να το διαβούν, πρέπει να το περάσουν για να φτάσουν στην ίαση», σημειώνει.

Για τον Γιάννη Πλαγιαννάκο αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Τραυματιοφορέων και πρόεδρο των εργαζομένων του νοσοκομείου, σήμερα είναι μία ιδιαίτερη μέρα για τους νοσηλευτές συναδέλφους του. «Κάνουν μία δύσκολη δουλειά και προσφέρουν μεγάλο έργο στην υγεία. Στο Αττικό Νοσοκομείο οι οργανικές θέσεις στην νοσηλευτική υπηρεσία είναι πάνω από 30% κενές, είναι άνθρωποι που δουλεύουν με ένα ρεπό, και διπλοβάρδιες, δίνουν τα πάντα για τον ασθενή και είναι ξεχασμένοι από την πολιτεία. Οι μισθοί που παίρνουν είναι εξευτελιστικοί, τα ωράριά τους απαράδεκτα. Είναι ξεχασμένοι από παντού», σημειώνει ο κ. Πλαγιαννάκος ενώ ζητά από την πολιτεία να σταθεί στους νοσηλευτές και «να τους δώσει αυτό που πρέπει να τους δώσει και αυτό που τους ανήκει».

Παράλληλα, η διεύθυνση νοσηλευτικής υπηρεσίας του νοσοκομείου ως ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης για τον υπέρμετρο επαγγελματισμό που επιδεικνύουν καθημερινά επιβράβευσε όλο το νοσηλευτικό προσωπικό και τους προσέφερε δύο ημέρες ρεπό εορτών καθώς και τη δέσμευση για μια μεγαλύτερη γιορτή «Ελευθερίας» όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.

«Οι Νοσηλευτές – ακούραστες φιγούρες κάνουν ατέλειωτες βάρδιες με τις μάσκες κολλημένες στο πρόσωπό τους και μια ημέρα δεν αρκεί για να αναγνωριστεί το έργο τους, ιδιαίτερα όταν διανύουμε μια ακόμη πιο δύσκολη και απαιτητική χρονιά εξαιτίας της πανδημίας. Με προσφορά που ξεπερνά τις ανθρώπινες δυνατότητες, αλλά και προβλήματα που δυσχεραίνουν την καθημερινότητά τους, το νοσηλευτικό προσωπικό γιορτάζει σήμερα όπως και κάθε χρόνο, την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών, με μήνυμα: “Νοσηλευτές: μια φωνή που οδηγεί – ένα όραμα για τη μελλοντική υγειονομική περίθαλψη”. Οι Νοσηλευτές αναλαμβάνουν κρίσιμο και καθοριστικό ρόλο έχοντας πάντα στο επίκεντρο τον άνθρωπο και παραμένοντας επικεντρωμένοι στις αλλαγές και τις καινοτομίες, που θα διαμορφώσουν το μέλλον της υγειονομικής περίθαλψης, και εάν αυτή τη στιγμή τα πρόσωπά τους είναι μη αναγνωρίσιμα πίσω από τη μάσκα και τα μέτρα ατομικής προστασίας, η δύναμη και η προσφορά τους καθορίζουν τις εξελίξεις. Η φετινή παγκόσμια ημέρα των Νοσηλευτών συνοδεύεται από την υλοποίηση ενός μακροχρόνιου αιτήματος των νοσηλευτών, για σύγχρονες νοσηλευτικές ειδικότητες και ευελπιστούμε σύντομα να ολοκληρωθεί και η θεσμοθέτηση του κλάδου νοσηλευτών του ΕΣΥ, που παραμένει ένα από τα πάγια αιτήματα της νοσηλευτικής μας κοινότητας», επισήμανε μεταξύ άλλων η διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσία του «Αττικόν», Ελένη Πισιμίση.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα