Η Marvel τιμά τους νοσηλευτές με νέο κόμικ

Η Marvel τιμά τους νοσηλευτές με νέο κόμικ
Marvel Comics

Το νέο κόμικ της Marvel "The Vitals: True Nurse Stories" βασίζεται στις πραγματικές εμπειρίες των εργαζομένων στον τομέα της υγείας που εργάζονται κατά την διάρκεια της πανδημίας. 

Η Marvel Comics συνεργάστηκε με το Allegheny Health Network (AHN) στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ για να παρουσιάσει τις ιστορίες των «πραγματικών υπερήρωων» σε ένα νέο κόμικ για νοσηλευτές που έχουν εργαστεί κατά την διάρκεια της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Το “The Vitals: True Nurse Stories” αφηγείται τρεις διαφορετικές ιστορίες με βάση τις εμπειρίες των εργαζομένων στον τομέα της υγείας σε 13 διαφορετικά ιατρικά κέντρα. Το κόμικ ακολουθεί τους νοσηλευτές καθώς επικεντρώνονται στη φροντίδα των ασθενών και στη διάσωση ζωών – παρόλο που ορισμένοι πρέπει να πάψουν να βλέπουν τις οικογένειές τους και να εργαστούν σε δύσκολες συνθήκες εξαντλημένοι.

“Δεν φορούν όλοι οι ήρωες κάπα. Φορούν ιατρικές στολές”

“Στη Marvel, λέμε ιστορίες για ήρωες κάθε μέρα. Αλλά αυτή η ιστορία είναι ξεχωριστή. Αφηγείται μια ιστορία για τους καθημερινούς μας ήρωες – τους νοσηλευτές και τους επαγγελματίες του τομέα της υγείας που εργάζονται ακούραστα και θαρραλέα για να σώσουν ζωές” , δήλωσε ο Dan Buckley, Πρόεδρος της Marvel Entertainment. “Μαζί με το AHN, έχουμε την τιμή να πούμε αυτές τις ιστορίες, τις οποίες αφιερώνουμε στους πραγματικούς ήρωες που σώζουν τον κόσμο”.

Οι υπάλληλοι υγειονομικής περίθαλψης και άλλοι εργαζόμενοι πρώτης γραμμής έχουν αναλάβει δυσανάλογα το βάρος της διαχείρισης της πανδημίας της COVID-19 που έχει προκαλέσει περισσότερες από 285.000 ζωές μόνο στις ΗΠΑ. Τα νοσοκομεία έχουν κατακλυστεί από ασθενείς σε διάφορα μέρη της χώρας, και οι συνταξιούχοι γιατροί και νοσοκόμες έχουν προσφερθεί εθελοντικά να βγουν από τη συνταξιοδότηση για να βοηθήσουν.

“Είμαστε όλοι στραγγισμένοι από δυνάμεις. Είμαστε όλοι πληγωμένοι. Πονάμε όλοι” , γράφει κάπου μέσα στο κόμικ. “Αλλά δεν σταματάμε ποτέ. Δεν μπορούμε”.

Το κόμικ είναι διαθέσιμο ψηφιακά και φυσικά αντίγραφα θα διανεμηθούν από την AHN. Η εταιρεία δημοσίευσε επίσης ένα συγκινητικό βίντεο με τα παιδιά των νοσοκόμων που βλέπουν τους γονείς τους σε μορφή κόμικς και οι αντιδράσεις τους είναι μάλλον οι αναμενόμενες.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα