ΗΠΑ: Οικογένεια μεταναστών επανενώθηκε μετά από έξι χρόνια

ΗΠΑ: Οικογένεια μεταναστών επανενώθηκε μετά από έξι χρόνια
Ένα όχημα περιπολίας δίπλα στα σύνορα των ΗΠΑ (φωτογραφία αρχείου) AP

Μία πολύ συγκινητική στιγμή βίωσε μια μητέρα στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς κατάφερε να συναντήσει και να αγκαλιάσει την 10χρονη κόρη της μετά από έξι ολόκληρα χρόνια.

Ένα 10χρονο κορίτσι κατάφερε να επανενωθεί μετά από 6 χρόνια με την οικογένειά του, καθώς η μητέρα του είχε μεταναστεύσει στις ΗΠΑ, για να εξασφαλίσει ένα ασφαλές μέλλον για το παιδί της. Η συγκινητική στιγμή που βρέθηκαν μητέρα και κόρη έγινε μπροστά στις κάμερες σε ένα αεροδρόμιο του Τέξας.

Μιλώντας στο CNN η μητέρα, Sonia Almendarez, δήλωσε πως και οι δύο λύγισαν αμέσως μόλις βρέθηκαν.

Μόλις της είπα ότι ήταν εντάξει και ότι ήταν μαζί μου τώρα. Δεν είχα άλλα λόγια”, είπε η Sonia Almendarez.

Η Sonia φοβόταν ότι η στιγμή που θα αγκάλιαζε τη 10χρονη κόρη της, Ariadney δεν θα ερχόταν ποτέ. Η οικογένεια ζούσε στην Ονδούρα για πολλά χρόνια, όμως η μητέρα κατάλαβε ότι έπρεπε να μεταναστεύσουν, καθώς δεν ήταν πια ασφαλείς, όταν έχασε τον μεγαλύτερο γιό της.

Η Almendarez στην συνέντευξή της δήλωσε ότι δεν περίμενε ποτέ να μεταναστεύσει στις Ηνωμένες Πολιτείες. Όταν ήταν μικρότερη μάλιστα, όταν κάποιος της πρόσφερε την ευκαιρία και την απέρριψε γρήγορα. Όμως πριν από περίπου έξι χρόνια όλα άλλαξαν για την οικογένειά της. Τότε, ο 18χρονος γιος της απήχθη και σκοτώθηκε. Τότε ήξερε ότι δεν είχε άλλη επιλογή από το να φύγει.

“Ποτέ δεν ένιωσα ήρεμη ξανά”, είπε.

Η Sonia αποφάσισε έπειτα να αναχωρήσει για τις Ηνωμένες Πολιτείες και να φέρει αργότερα την κόρη της, αφού θα είχε καταφέρει να λάβει άσυλο. Η διαδικασία αυτή όμως διήρκεσε έξι ολόκληρα χρόνια, αλλά τώρα η οικογένεια είναι και πάλι μαζί.

Διαβάστε τη σημερινή έκδοση του Sunday Edition από το NEWS 24/7

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα