Παγκόσμια Μέρα Διαβήτη: Στα ”μπλε” Βουλή και Λευκός Πύργος

Παγκόσμια Μέρα Διαβήτη: Στα ”μπλε” Βουλή και Λευκός Πύργος

Στα "μπλε" ντύθηκαν η Βουλή και ο Λευκός Πύργος τιμώντας με αυτόν τον τρόπο την Παγκόσμια Μέρα Διαβήτη της 14ης Νοεμβρίου.

Με τον μπλε κύκλο, το διεθνές σύμβολο του διαβήτη, φωταγωγήθηκαν το κτίριο της Βουλής των Ελλήνων και ο Λευκός Πύργος, για να τιμήσουν τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη.

Με τη συμβολική αυτή φωταγώγηση, το Κοινοβούλιο συμμετέχει στην προσπάθεια της Ελληνικής Ομοσπονδίας για τον Διαβήτη να ευαισθητοποιήσει τον γενικό πληθυσμό για την πάθηση αυτή, με την οποία ζουν σήμερα περίπου 1 εκατομμύριο συνάνθρωποί μας στην Ελλάδα και 463 εκατομμύρια άτομα παγκοσμίως.

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά τη φωταγώγηση του Λευκού Πύργου, πρόκειται για μία κίνηση της Διαβητολογικής Εταιρείας Βόρειας Ελλάδας στο πλαίσιο της διεθνούς πρωτοβουλίας φωταγώγησης ιστορικών μνημείων και κτιρίων σε όλο τον κόσμο. Η δράση ξεκίνησε στις 18:00 και θα διαρκέσει μέχρι τις 22:00. Επίσης, η Διαβητολογική Εταιρεία Βόρειας Ελλάδας διοργάνωσε και μία Ηλεκτρονική Ημερίδα με θέμα “Ο Σακχαρώδης Διαβήτης την εποχή του COVID -19”, με δωρεάν συμμετοχή.

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη είναι αφιερωμένη στους εκπαιδευμένους νοσηλευτές στον διαβήτη.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα