Πακιστάν: Επιζών από συντριβή αεροσκάφους – “Εαν χρειαστεί να ξαναταξιδέψω, θα το κάνω”

Πακιστάν: Επιζών από συντριβή αεροσκάφους – “Εαν χρειαστεί να ξαναταξιδέψω, θα το κάνω”
Συντριβή αεροσκάφους στο Πακιστάν AP

Ο ένας από τους δύο επιζώντες του αεροπορικού δυστυχήματος στο Πακιστάν αφηγείται την ιστορία του και δίνει μήνυμα αισιοδοξίας και τόλμης.

Τουλάχιστον 97 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το πρωί της Παρασκευής, όταν ένα αεροσκάφος Airbus Α320 συνετρίβη σε συνοικία του Καράτσι, της μεγάλης πόλης του νότιου Πακιστάν. Όμως δύο άντρες, κατάφεραν το ακατόρθωτο. Επέζησαν.

Ο Muhammad Zubair, κάτοικος του Καράτσι, επέστρεφε από την πόλη Σιαλκότ, όπου και είχε ταξιδέψει με τη δουλειά του. Λίγες ώρες μετά βρέθηκε ξαπλωμένος στο κρεβάτι ενός νοσοκομείου, με μια ανθοδέσμη στο κομοδίνο πλάι του, να αφηγείται την ιστορία του στον μεγαλύτερο ξάδερφό του. Ο 25χρονος επιζών κατάφερε το αδιανόητο και η ηρεμία στο πρόσωπό του είναι αξιοθα’υμαστη.

Όπως εξηγεί, η πρώτη απόπειρα του πιλότου ήταν να προσγειώσει το αεροσκάφος στο αεροδρόμιο Jinnah (στο Καράτσι). “Το αεροσκάφος ανέκτησε ξανά ύψος και νομίζω πως ο πιλότος αποφάσισε τελικά να το προσγειώσει στο αεροδρόμιο Malir Cantt. Όταν συνειδητοποίησε πως ούτε εκεί ήταν δυνατό, γύρισε πίσω στο αεροδρόμιο του Καράτσι και εκεί συνέβη η συντριβή”.

Σύμφωνα με τον Independent, το Malir Cantt, είναι μια στρατιωτική περιοχή, η οποία απέχει περίπου 6 μίλια από το αεροδρόμιο του Καράχι. Καθώς το αεροσκάφος άρχισε να χάνει ύψος ο Muhammad κάλυψε το πρόσωπό του.

“Έκλεισα τα μάτια με τα χέρια μου και το επόμενο που είδα ήταν φωτιά και κάπνοι να βγαίνουν από το αεροσκάφος. Έλυσα τη ζώνη μου και άρχισα να κοιτώ γύρω μου. Χρειάστηκε ορισμένη ώρα, έως ότου να δω ένα φως και να αρχίσω να κινούμαι προς αυτό. Επρόκειτο για ένα άνοιγμα από όπου και πήδηξα. Η απόσταση από το έδαφος ήταν περίπου 3-3,5 μέτρα. Γύρω μου μπορούσα να δω σπίτια, μερικά από αυτά είχαν ήδη αρχίσει αν καίγονται”.

Με μερικές μελανιές στο πρόσωπο του και με έναν γύψο στο χέρι, θυμάται πως πηδώντας από το αεροσκάφος, μάζεψε όση δύναμη του είχε απομείνει προκειμένου να τρέξει όσο το δυνατόν γρηγορότερα και να απομακρυνθεί από το σημείο. “Έτρεξα προς το δρόμο, όμως δεν πρόλαβα να πάω μακριά, αφού κάπου λιποθύμησα. Όταν ανέκτησα τις αισθήσεις μου ήμουν στο ασθενοφόρο και με μετέφεραν στο νοσοκομείο”.

Ο ξάδερφος του εξηγεί πως όταν επιβεβαιώθηκε πως το αεροσκάφος που συνετρίβη ήταν αυτό στο οποίο επέβαινε ο Muhammad, ολόκληρη η οικογένεια “τα έχασε”. Πολλοί κινήθηκαν προς το σημείο του τραγικού δυστυχήματος ενώ άλλοι προς τα νοσοκομεία των γύρω περιοχών. Όταν έλαβαν κλήση πως ο Muhammad βρισκόταν ανάμεσα στους επιζώντες και είχε νοσηλευτεί δεν μπορούσαν να συνειδητοποιήσουν τι συμβαίνει.

Μια μέρα μετά το δυστύχημα, κατάφερε να πάρει εξιτήριο και βρίσκεται σπίτι με την οικογένειά του. “Εάν χρειαστεί να ταξιδέψω ξανά για δουλειά και μόνο εάν δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική, θα το κάνω. Όλα είναι θέληση του Αλάχ”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα