ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Start Up στην Ουγκάντα ανακυκλώνει πλαστικό και φτιάχνει ιατρικές μάσκες

Πλαστικά μπουκάλια (φωτογραφία αρχείου)
Πλαστικά μπουκάλια (φωτογραφία αρχείου) UNSPLASH

Μια Start up στην Ουγκάντα, βρήκε τρόπο να συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και στη μάχη κατά του κορονοϊού με μια κίνηση.

Η Start Up Takataka Plastics, η οποία βρίσκεται στην Ουγκάντα της Αφρικής, μετατρέπει τα πλαστικά μπουκάλια σε προστατευτικές μάσκες για τον κορονοϊό. Η Takataka Plastics τα δωρίζει στο ιατρικό προσωπικό, επειδή υπάρχουν ελλείψεις στα νοσοκομεία.

Σύμφωνα με το goodnewsnetwork, η κυβέρνηση της Ουγκάντας απαγόρευσε την λειτουργία των επιχειρήσεων, λόγω του ξεσπάσματος της πανδημίας του κορονοϊού. Όμως, ο Peter Okwoko και ο συνάδελφός του Paige Balcom, συνιδρυτές της Takataka Plastics, συνέχισαν να εργάζονται στη μονάδα επεξεργασίας πλαστικών.

ADVERTISING

Οι ελλείψεις σε μάσκες είναι παγκόσμιο φαινόμενο. Τα νοσοκομεία της Ουγκάντας δεν αποτελούν εξαίρεση, αλλά η Takataka Plastics έχει, μέχρι στιγμής, φτιάξει 1.200 ασπίδες προσώπου.

Περίπου 500 από τις ασπίδες έχουν πωληθεί σε ΜΚΟ και ιδιωτικές εγκαταστάσεις υγείας με πολύ χαμηλό κόστος και οι άλλες 700 δωρίστηκαν σε δημόσια νοσοκομεία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός
SHARE: