Βρέθηκε το αρχαιότερο θέατρο του Λονδίνου

Βρέθηκε το αρχαιότερο θέατρο του Λονδίνου
Ανασκαφές από αρχαιολόγους (φωτογραφία αρχείου) AP

Αρχαιολόγοι θεωρούν ότι ανακάλυψαν το αρχαιότερο θέατρο του Λονδίνου, στην περιοχή Whitechapel. Το θέατρο είχε χτιστεί επί Ελισαβετιανής εποχής και είναι γνωστό ως Red Lion.

Αρχαιολόγοι πραγματοποίησαν μια τεράστια ανακάλυψη, κατά την διάρκεια ανακατασκευής κάποιων κατοικιών στην περιοχή Whitechapel του Λονδίνου.

Εικάζουν ότι η ανακάλυψη αφορά το αρχαιότερο θέατρο του Λονδίνου, γνωστό ως Red Lion, του οποίου η τοποθεσία παρέμενε υπό αμφισβήτηση μέχρι πρόσφατα.

Σύμφωνα με το BBC, το Red Lion ήταν το πρώτο ειδικά σχεδιασμένο θέατρο της Ελισαβετιανής εποχής, του οποίου η κατασκευή ξεκίνησε το 1567 και ολοκληρώθηκε εννέα χρόνια αργότερα, το 1576.

Λίγα είναι γνωστά για το Red Lion, αλλά η ύπαρξή του επιβεβαιώνεται από δύο νομικά έγγραφα – μηνύσεις της εποχής.

Στο πρώτο έγγραφο, το οποίο χρονολογείται το 1567, αναφέρεται η ύπαρξη ξύλινων εξεδρών γύρω από μια σκηνή.

Στο δεύτερο, το οποίο προέρχεται από το 1569, αναφέρεται μια αγροικία με το όνομα Red Lion, ως ένας χώρος με εξωτερική σκηνή και θέσεις. Το έγγραφο αυτό περιέχει και μια περιγραφή των διαστάσεων, όπου αναφέρεται μια σκηνή 12.2 μέτρων.

Πριν από αυτές τις ανασκαφές δεν υπήρχαν φυσικές ενδείξεις για την ύπαρξη του θεάτρου, παρά την πεποίθηση κάποιων εμπειρογνωμόνων, που επέμεναν ότι το Red Lion βρισκόταν κοντά στην περιοχή του Whitechapel.

Να σημειωθεί ότι, τα περισσότερα ή πιθανώς όλα τα έργα που είχαν παιχτεί στο Red Lion έχουν χαθεί. Αυτό οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι πολλά έργα της εποχής δεν δημοσιεύθηκαν ποτέ σε έντυπη μορφή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα