Henning Zierock: Ο άνθρωπος που αποχαιρετά με μουσική τον Μίκη

Henning Zierock: Ο άνθρωπος που αποχαιρετά με μουσική τον Μίκη
Ο συνεργάτης του Μίκη Θεοδωράκη,Henning Zierock, αποχαιρετά τον μεγάλο συνθέτη ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ποιος είναι ο Γερμανός μουσικός που αποχαιρετά τον Μίκη Θεοδωράκη με την κιθάρα του έξω από την Μητρόπολη

Ανάμεσα στον κόσμο που το μεσημέρι της Δευτέρας βρέθηκε στην Μητρόπολη Αθηνών όπου η σορός του Μίκη Θεοδωράκη τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα, ένας άνδρας με μία κιθάρα παρέσυρε το πλήθος, παίζοντας τις μελωδίες του μεγάλου συνθέτη, που έφυγε από τη ζωή την περασμένη Πέμπτη.

Ο Γερμανός διευθυντής χορωδίας Χένινγκ Τσίρoγκ και συνεργάτης του Μίκη από το Τίμπιγκεν, με την κιθάρα του και σε άψογα ελληνικά οργάνωσε ένα αυθόρμητο πρόγραμμα που συνεχίζεται, τραγουδώντας μαζί με τον κόσμο έξω από το παρεκκλήσι της Μητρόπολης

Το 1988 διοργανώνονται στην τότε Δυτική Γερμανία με πρωτοβουλία του Τσίρογκ δύο συνέδρια για την ειρήνη, στο Τύμπιγκεν και την Κολωνία. Συμμετέχουν πολιτικοί όπως ο Όσκαρ Λαφοντέν και ο Γιοχάνες Ράου, φιλόσοφοι όπως ο Φρίντριχ Ντίρενματ, συγγραφείς, πολιτειολόγοι και καλλιτέχνες. Εκεί έχει την ευκαιρία να αναπτύξει τη θεωρία του για τον ελεύθερο χρόνο και τη σημασία του στη διαμόρφωση ελεύθερων ανθρώπων.

To 1988 στο Τίμπιγκεν, παρουσία του Μίκη Θεοδωράκη, ξεκίνησε την πασιφιστική προσπάθεια “πολιτισμός της ειρήνης”(Kultur des Friedens).

Το NEWS 24/7 αποχαιρετά τον Μίκη Θεοδωράκη

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα