Δημιουργήστε τα καλύτερα σπιτικά γλυκά με βιολογικά προϊόντα

Δημιουργήστε τα καλύτερα σπιτικά γλυκά με βιολογικά προϊόντα

Τα οφέλη των βιολογικών προϊόντων στις καθημερινές μας συνταγές

Το κείμενο αυτό είναι μέρος του project “Panteio Day”. Φοιτητές του Ad&PR Lab του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών βρέθηκαν μία ημέρα στο Σπίτι της 24MEDIA και εκεί πήραν brief από 8 αγαπημένα brand για να δημιουργήσουν native content.

Από την Ειρήνη Τσαβού

Στις μέρες μας όλο και περισσότεροι άνθρωποι καταναλώνουν βιολογικά προϊόντα. Τα βιολογικά τρόφιμα είναι τα τρόφιμα που παράγονται με μεθόδους οι οποίες δεν περιλαμβάνουν τις σύγχρονες συνθετικές εισροές, όπως συνθετικά φυτοφάρμακα και χημικά λιπάσματα. Αυτό τα καθιστά ακίνδυνα για την υγεία και βοηθητικά για την καταπολέμηση ασθενειών. Τα βιολογικά καλλιεργημένα προϊόντα είναι πιο θρεπτικά από τα τρόφιμα που παράγονται με την χρήση συνθετικών χημικών, όπως επιβεβαιώνεται σε μελέτες του 1993.

Κατά μέσο όρο, τα βιολογικά καλλιεργημένα τρόφιμα έχουν 63% υψηλότερη περιεκτικότητα σε ασβέστιο, 73% σε σίδηρο και 118% σε μαγνήσιο, ενώ έχουν 29% χαμηλότερη περιεκτικότητα σε υδράργυρο. Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει τάση να χρησιμοποιούνται βιολογικά προϊόντα και στα σπιτικά γλυκά. Αυτό έχει επιτευχθεί με την αντικατάσταση των συμβατικών προϊόντων με βιολογικά προϊόντα, όπως είναι το βιολογικό γάλα, τα βιολογικά αυγά, το βιολογικό αλεύρι, το βιολογικό μέλι, σοκολάτες με στέβια και τα βιολογικά φρούτα.

Τα βιολογικά φρούτα και λαχανικά περιέχουν 40% περισσότερα αντιοξειδωτικά από τα συμβατικά προϊόντα, οπότε είναι προτιμότερο να χρησιμοποιούνται και για την καταπολέμηση διάφορων παθήσεων. Τα αντιοξειδωτικά καταπολεμούν, επίσης, τις ελεύθερες ρίζες και αποτρέπουν τη γήρανση του οργανισμού μέσα κι έξω, συνεπώς όσο περισσότερα λαμβάνουμε, τόσο περισσότερο διατηρούμε τα νιάτα μας. Επίσης, συμβάλλουν στην απώλεια βάρους. Έρευνες έχουν δείξει ότι τα μικροβιοκτόνα «παγιδεύουν» τα κύτταρα λίπους στο σώμα μας, με αποτέλεσμα η διαδικασία απώλειας βάρους να δυσκολεύει όλο και περισσότερο. Όταν, όμως, καταναλώνουμε βιολογικά προϊόντα, τα μικροβιοκτόνα δεν υπάρχουν πουθενά στη διατροφή μας.

Πρόταση συνταγής:

Δημιουργήστε το δικό σας σπιτικό βιολογικό παγωτό φράουλα χωρίς χρωστικές και τεχνητά αρώματα, από βιολογικές πρώτες ύλες, μα κυρίως εύκολο στην εκτέλεση.

Υλικά:

400gr βιολογικές φράουλες, 250gr ζάχαρη άχνη, 500gr βιολογικό γάλα, 50gr βιολογικό μέλι B by Nadia Boule

Εκτέλεση:

Τοποθετούμε στο μπλέντερ τις φράουλες και τις πολτοποιούμε, αφού πρώτα τις έχουμε καθαρίσει.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το γάλα και ανακατεύουμε καλά.

Τοποθετούμε το μείγμα στην παγωτομηχανή και το επιδόρπιο μας είναι έτοιμο. Εναλλακτικά εάν δε διαθέτουμε παγωτομηχανή, βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ, το τοποθετούμε στην κατάψυξη και κάθε 45 λεπτά της ώρας αναμειγνύουμε ώστε να γίνει αφράτο.

Μπορούμε να προσθέσουμε κομματάκια από φράουλα ή ακόμα και σοκολάτα.

Σερβίρουμε σε χωνάκι ή σε μπωλ.

Δείτε όλα τα κείμενα της ενέργειας στην σελίδα http://panteio-day.24media.gr/.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα