Τα διακοσμητικά tips που θα δημιουργήσουν cozy μικρές γωνιές στο σπίτι σας

Τα διακοσμητικά tips που θα δημιουργήσουν cozy μικρές γωνιές στο σπίτι σας

Οι ''έξυπνες'' κινήσεις στη διακόσμηση που θα ανανεώσουν τους χώρους του σπιτιού σας.

Η ανανέωση στη διακόσμηση του σπιτιού μπορεί πολύ γενικά να χωριστεί σε κατηγορίες. Πρώτη αυτή της ολικής ανακαίνισης και δεύτερη αυτή των ”έξυπνων” κινήσεων που αλλάζουν τον χώρο χωρίς να χρειαστεί να ξηλώσετε πατώματα και κουφώματα. Υπάρχουν συγκεκριμένα tips που θα δημιουργήσουν cozy γωνίες στο σπίτι σας και θα το κάνουν πιο ”ζεστό”. Σημεία ανεκμετάλλευτα που μένουν κενά χωρίς να έχουν καμία χρησιμότητα και πρέπει να τους δώσετε την πρέπουσα σημασία. Λίγες κινήσεις αμέσως θα αλλάξουν το σπίτι αλλά και την ψυχολογία σας.

Δεν χρειάζεται να γίνουν ριζικές αλλαγές. Αρκούν μερικές προσθήκες με όμορφα διακοσμητικά που θα κάνουν μικρά θαύματα. Ένα τραπέζι είναι άδειο χωρίς διακοσμητικά. Το ίδιο και μια βιβλιοθήκη ή ένα ράφι. Το πώς τοποθετείτε τα διακοσμητικά αντικείμενα μέσα σε ένα χώρο έχει μεγάλη σημασία ώστε να δείχνουν όμορφα στιλιστικά και να μην “μπουκώνει” το μάτι. Δώστε τους τη σημασία που τους αξίζει και δεν θα χάσετε.

Από πού να αρχίσετε; Είστε πρόθυμοι να κάνετε αλλαγές αλλά δεν ξέρετε πώς πρέπει να κινηθείτε ώστε το αποτέλεσμα να είναι αυτό που πρέπει; Στο Praktiker Deco, το τμήμα διακοσμητικών των Praktiker θα βρείτε όλα όσα χρειάζεστε. Μοντέρνα διακοσμητικά, έπιπλα και είδη σπιτιού που θα δώσουν μια άλλη πνοή στη διακόσμηση του χώρου. Και πολλά περισσότερα. Θα μείνετε έκπληκτοι βρίσκοντας και πράγματα που δεν περιμένατε.

Η ομάδα των Interior Experts των Praktiker ήρθε στο σπίτι της 24MEDIA και έκανε τα ”μαγικά” της στο σαλόνι και την κουζίνα.

Μία άδεια γωνία στην κουζίνα ”μεταμορφώθηκε” σε ένα ιδιαίτερο σημείο με χρηστική και αισθητική αξία. Κάδρα στους τοίχους, ένα γυάλινο στρογγυλό τραπέζι και τέσσερις καρέκλες σε γκρι απόχρωση για να ταιριάζουν με τις οικιακές συσκευές και να κάνουν αντίθεση με τα πλακάκια.

Επόμενη στάση καθιστικό. Ένας άδειος χώρος, με τα πολύ βασικά, μπορεί να ανανεωθεί και να γίνει το αγαπημένο σας σημείο. Χαλιά, διακοσμητικά αντικείμενα στο τραπέζι, πουφ δίπλα από τον καναπέ και ένα έπιπλο στον τοίχο με ράφια το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει από βιβλία και περιοδικά μέχρι αρωματικά κεριά και μικρές γλάστρες. Με τα ντουλάπια στον τοίχο εξοικονομείται επιπλέον χώρος.

Tip 1. Φωτιστικά

Ένα ωραίο φωτιστικό ταιριάζει σε κάθε σημείο του σπιτιού και μπορεί να “μεταμορφώσει” αυτόματα έναν χώρο. Από το σαλόνι, μέχρι το υπνοδωμάτιο μπορεί να δημιουργήσει μία γλυκιά ατμόσφαιρα και να κάνει το χώρο φωτεινό και ”ζεστό”. Αν είναι επιδαπέδιο, η ιδανική θέση είναι δίπλα από τον κεντρικό καναπέ του καθιστικού σας. Από την άλλη, ένα ιδιαίτερο πορτατίφ είναι μια έξυπνη “πινελιά” που θα ανανεώσει και θα αναβαθμίσει το ύφος του σπιτιού σας, δημιουργώντας την ιδανική ατμόσφαιρα.

Tip 2. Κεριά για την ατμόσφαιρα

Τα κεριά είναι πάντοτε μία καλή ιδέα, ανεξαρτήτως ύφους και στιλ διακόσμησης. Φέρνουν καλή ενέργεια στον χώρο και είναι η πιο οικονομική λύση με σίγουρο αποτέλεσμα. Αν επιλέξετε αρωματικά τότε κάθε φορά που θα τα ανάβετε ο χώρος σας θα μυρίζει υπέροχα. Είδατε πόσο απλό;

Tip 3. Ριχτάρια και μαξιλάρια

Τα ριχτάρια στους καναπέδες και τις πολυθρόνες και τα μαξιλάρια μπορούν να κάνουν “θαύματα” στον χώρο. Αν έχετε βαρεθεί τον καναπέ σας, αν θέλετε να δώσετε έναν αέρα ανανέωσης στο σαλόνι σας (ή και στο υπνοδωμάτιο), μπορείτε να το κάνετε με ένα ριχτάρι. Τα μαξιλάρια θα δώσουν αυτό το κάτι παραπάνω, θα κάνουν τον χώρο πιο “ζεστό” και θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπους.

Tip 4. Πίνακες στους τοίχους

Οι πίνακες δίνουν χρώμα και ιδιαίτερο ύφος στο χώρο. ”Ντύνουν” τους άδειους τοίχους και αλλάζουν αμέσως τη διακόσμηση του χώρου. Οι μακρόστενοι πίνακες κάνουν τα μικρά δωμάτια να δείχνουν μεγαλύτερα.

Tip 5. Πολυθρόνες και πουφ

Η χρηστική τους αξία είναι ξεκάθαρη, καθώς μετακινούνται με μεγάλη ευκολία, όπου θέλετε και διευκολύνουν όταν στο σαλόνι μαζεύεται όλη η παρέα. Επιλέξτε διάφορες υφές και αποχρώσεις στα υφάσματα που έχουν τα πουφ και οι πολυθρόνες σας, όπως καστόρι, βελούδο ή ψάθα και δημιουργήστε πανεύκολα τις πιο ιδιαίτερες και ‘in’ γωνίες.

Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε ούτε ενέργεια, ούτε μια περιουσία για να μεταμορφώσετε τον χώρο σας. Με μια βόλτα στα Praktiker και με λίγη βοήθεια από τους ειδικούς για έξυπνα διακοσμητικά tips θα δείτε το σπίτι σας να αλλάζει και μαζί και τη διάθεσή σας!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα