Κομισιόν: Στο χαρτοφυλάκιο οι πρώτες πέντε υποσχόμενες θεραπείες κατά της COVID-19

Κομισιόν: Στο χαρτοφυλάκιο οι πρώτες πέντε υποσχόμενες θεραπείες κατά της COVID-19
Εικόνα από τη Λισαβόνα σε καιρό κορονοϊού 2021 Armando Franca/AP

H Κομισιόν έβαλε στο χαρτοφυλάκιο των θεραπευτικών προϊόντων της πέντε θεραπείες για την Covid-19. Μεγάλες δυνατότητες να λάβουν έγκριση έως τον Οκτώβριο του 2021.

Οι πρώτες πέντε υποσχόμενες υποψήφιες θεραπείες κατά της COVID-19 μπαίνουν στο χαρτοφυλάκιο με τα θεραπευτικά προϊόντα της ΕΕ, ανακοίνωσε την Τρίτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

“Σήμερα κάνουμε το πρώτο βήμα προς ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο με θεραπείες κατά της COVID-19. Ενώ οι εμβολιασμοί προχωρούν με αυξανόμενη ταχύτητα, ο ιός δεν θα εξαφανιστεί και οι ασθενείς θα χρειαστούν ασφαλείς και αποτελεσματικές θεραπείες για να μειώσουν το άχθος της COVID-19. Ο στόχος μας είναι σαφής, στοχεύουμε να εντοπίσουμε περισσότερες υποψήφιες θεραπείες που βρίσκονται σε ανάπτυξη και να εγκρίνουμε τουλάχιστον τρεις νέες θεραπείες έως το τέλος του έτους”, δήλωσε η Επίτροπος για την Υγεία, Στέλλα Κυριακίδου.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, και τα πέντε υποψήφια σκευάσματα θεραπείας βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο ανάπτυξης και έχουν μεγάλες δυνατότητες να συγκαταλέγονται μεταξύ των τριών νέων θεραπειών COVID-19 για να λάβουν έγκριση έως τον Οκτώβριο του 2021.

Ειδικότερα,,όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι τέσσερις θεραπείες που μπαίνουν στο χαρτοφυλάκιο της ΕΕ είναι θεραπείες μονοκλωνικών αντισωμάτων και βρίσκονται υπό κυλιόμενη αξιολόγηση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ). Μία εξ αυτών αφορά συνδυασμό bamlanivimab και etesevimab από την εταιρεία Eli Lilly, η άλλη είναι συνδυασμός casirivimab και imdevimab από την Regeneron Pharmaceuticals, Inc. και την F. Hoffman-La Roche, Ltd.

Η τρίτη υποψήφια θεραπεία είναι regdanivimab από την Celltrion και η τέταρτη θεραπεία είναι η sotrovimab από την GlaxoSmithKline και την Vir Biotechnology, Inc. Μία ακόμη θεραπεία είναι ανοσοκατασταλτική (baricitinib της εταιρείας Eli Lilly), η οποία έχει άδεια κυκλοφορίας που θα μπορούσε να επεκταθεί ώστε να συμπεριλάβει τη θεραπεία ασθενών με COVID-19.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα