Ο Δένδιας τα λέει στο ΣΥΡΙΖΑ περί Μπογδάνου για να τα ακούει ο Άδωνις

Ο Δένδιας τα λέει στο ΣΥΡΙΖΑ περί Μπογδάνου για να τα ακούει ο Άδωνις
Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Με αφορμή τα σενάρια πως η δική του παρέμβαση προκάλεσε τη διαγραφή Μπογδάνου και τις αιχμές Γεωργιάδη, ο υπουργός Εξωτερικών μιλά για “στενή συνεργασία” του με Μητσοτάκη 

Στα καρφιά του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη για τη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, απάντησε με ανάρτηση του ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Η ανάρτηση του κ.Δένδια απευθυνόταν τυπικά στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ουσιαστικά στον κ. Γεωργιάδη ο οποίος δήλωσε νωρίτερα στην ΕΡΤ: “Εγώ δεν υποδύομαι τον πρόεδρο και δεν μου αρέσει να τον υποδύονται άλλοι”. Αιχμή που αφορούσε τον υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος ήταν που άδειασε χθες στη Βουλή τον κ.Μπογδάνο.

“Κατανοώ την ανάγκη (κατ’ εξοχήν) του ΣΥΡΙΖΑ, λόγω απόλυτης ένδειας πολιτικής πρότασης, να προσπαθεί να οικοδομήσει μία εικόνα διαφοροποίησης μου από τον πρωθυπουργό σε μία σειρά θεμάτων”, έγραψε στο twitter ο κ. Δένδιας.

“Καθιστώ σαφές, απαξ και δια παντός: Ως Υπουργό Εξωτερικών με επέλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Την κυβέρνηση του εκπροσωπώ και στο εξωτερικό και στο εσωτερικό, όπως τονίζω σε κάθε ευκαιρία”, συνέχισε και κατέληξε:

“Οι ενέργειες μου είναι το προϊόν της στενής και ειλικρινούς συνεργασίας μου μαζί του και η ισχυρή προσήλωση μου στην επιτυχία των κυβερνητικών στόχων είναι δεδομένη.”

Είναι γεγονός πάντως ότι η χθεσινή παρέμβαση του κ.Δένδια στη Βουλή προκάλεσε αίσθηση καθώς ερμηνεύθηκε από πολλούς, εντός και εκτός ΝΔ ως μία ακόμη “αρχηγική” εμφάνιση του στην προσπάθεια να κατοχυρώσει θέση στην κούρσα διαδοχής ως εκφραστής της κεντροδεξιάς και μετριοπαθούς ΝΔ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ.Δένδιας, ο οποίος βεβαίως κάποτε εξέφραζε σκληρή δεξιά πολιτική εντός της ΝΔ, είχε κατηγορηθεί ότι κρατησε στο συρτάρι του 32 εγκλήματα της Χρυσής Αυγής μέχρι τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και ήταν εκ των υπερμάχων του “νόμου και τάξης”, επιχειρεί μία κεντρώα ρελάνς.

Τον Ιανουάριο του 2019, ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ απέρριψε την ένσταση αντισυνταγματικότητας που είχε καταθέσει η Χρυσή Αυγή για τη Συμφωνία των Πρεσπών, δηλώνοντας ότι αρνείται τους εθνοκάπηλους, των οποίων οι πολιτικοί και ιδεολογικοί πρόγονοι παρέδωσαν τη Μακεδονία στους Βούλγαρους και πρόδωσαν το λαό και τονίζοντας πως: “Η Χρυσή Αυγή όταν χρησιμοποιεί την ελληνική σημαία αντιποιείται εθνικό σύμβολο”.

Ενώ με την on camera αντιπαράθεση του με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο κ.Δένδιας είχε απευθυνθεί στο πατριωτικό αίσθημα της κεντροδεξιάς βάσης, αλλά και των δεξιών ψηφοφόρων, γεγονός που διόλου δεν είχε ενθουσιάσει το Μαξίμου. Και τότε πάντως, τόσο ο κ. Δένδιας όσο και το Μαξιίμου, είχαν υποστηρίξει ότι ο υπουργός Εξωτερικών είχε κινηθεί με βάση οδηγίες του πρωθυπουργού.

Σημειωτέον ότι ο υπουργός Εξωτερικών ήταν πολύ προσεκτικός χθες και απέφυγε να σχολιάσει τις αναφορές Μπογδάνου στην παρουσία της υπεύθυνης του γραφειου του πρωθυπουργου στη Θεσσαλονίκη Μαρίας Αντωνίου στο Βίτσι, στην οποία έσπευσε να εστιάσει βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ, επιμένοντας ότι αποτελεί κεντρική πολιτική επιλογή του Μαξίμου το φλερτ με την ακροδεξιά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα