Βγήκαν μαχαίρια στη ΝΔ: “Καρφί” Άδωνι για Δένδια – “Εγώ δεν υποδύομαι τον πρόεδρο”

Βγήκαν μαχαίρια στη ΝΔ: “Καρφί” Άδωνι για Δένδια – “Εγώ δεν υποδύομαι τον πρόεδρο”
Νίκος Δένδιας και Άδωνις Γεωργιάδης SOOC

Ο Αδωνις Γεωργιάδης "στόχευσε" εναντίον του Νίκου Δένδια μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση και ερωτηθείς για τη διαγραφή Μπογδάνου. "Εγώ δεν υποδύομαι τον πρόεδρο και δεν μου αρέσει να τον υποδύονται άλλοι" τόνισε χαρακτηριστικά.

Σαφέστατες αιχμές εναντίον του Νίκου Δένδια, χωρίς πάντως να τον κατονομάσει, άφησε ο Αδωνις Γεωργιάδης το πρωί της Τετάρτης.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ για τη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, ο Υπουργός Ανάπτυξης τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι “δεν μου αρέσει ούτε εγώ ούτε κανένας άλλος να υποδύεται τον πρόεδρο της ΝΔ”.

Στο πάνελ επικράτησε για λίγα δευτερόλεπτα σιωπή. Επειτα ήρθε η δημοσιογραφική ερώτηση: “Θέλετε να πείτε κάτι μ’ αυτό;”. Απολύτως τίποτα άλλο είπε ο κ. Γεωργιάδης ο οποίος πιο πριν είχε μιλήσει για λάθος του κ. Μπογδάνου. “Η ντροπή είναι να μην έχεις καταλάβει ότι έχεις κάνει λάθος” τόνισε χαρακτηριστικά.

Ηταν βέβαια κάτι παραπάνω από φανερό ότι ο Υπουργός Ανάπτυξης “έδειξε” τον Νίκο Δένδια ο οποίος την Τρίτη στη βουλή, με μία αρχηγική εμφάνιση, εξέθεσε και άδειασε τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο για την εμφυλιοπολεμική ρητορική του.

Λίγο αργότερα ήρθε και η απόφαση της διαγραφής του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος αν και βρίσκεται στη Σλοβενία ενημερώθηκε για τα γεγονότα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ.Δένδιας, ο οποίος βεβαίως κάποτε εξέφραζε σκληρή δεξιά πολιτική εντός της ΝΔ, επιχειρεί μία κεντρώα ρελάνς.

Τον Ιανουάριο του 2019, ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ απέρριψε την ένσταση αντισυνταγματικότητας που είχε καταθέσει η Χρυσή Αυγή για τη Συμφωνία των Πρεσπών, δηλώνοντας ότι αρνείται τους εθνοκάπηλους, των οποίων οι πολιτικοί και ιδεολογικοί πρόγονοι παρέδωσαν τη Μακεδονία στους Βούλγαρους και πρόδωσαν το λαό και τονίζοντας πως: “Η Χρυσή Αυγή όταν χρησιμοποιεί την ελληνική σημαία αντιποιείται εθνικό σύμβολο”.

Ενώ με την on camera αντιπαράθεση του με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο κ.Δένδιας είχε απευθυνθεί στο πατριωτικό αίσθημα της κεντροδεξιάς βάσης, αλλά και των δεξιών ψηφοφόρων, γεγονός που διόλου δεν είχε ενθουσιάσει το Μαξίμου.

Ο Κυρανάκης θέλει εξηγήσεις

Το βράδυ της Τρίτης σε τηλεοπτική του εμφάνιση, ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης αξίωσε εξηγήσεις για τη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου. Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι “είναι μια απόφαση του πρωθυπουργού, είναι ξεκάθαρο αυτό. Θεωρώ ότι τις επόμενες ώρες και πιθανότατα μέρες θα υπάρξουν εξηγήσεις για αυτή την κίνηση. Είναι η πρώτη διαγραφή που γίνεται αυτά τα δύο χρόνια”.

Ερχεται και συνέδριο

Ολα τα παραπάνω αποκτούν ξεχωριστή σημασία αν σκεφτεί κανείς ότι τη Νέα Δημοκρατία την περιμένουν τους επόμενους μήνες εσωκομματικές διαδικασίες με κορυφαία αυτή της διεξαγωγής του 14ου τακτικού συνεδρίου της τον προσεχή Δεκέμβριο.

Επίσης το μομέντουμ δεν είναι το….ιδεατό για συντροφικά μαχαιρώματα γιατί το σύνολο των δημοσκοπήσεων αποτυπώνει μία ραγδαία φθορά της κυβέρνησης και υποχώρηση των ποσοστών της.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα