Οι New York Times αναρωτιούνται πώς ο Γιάννης Λαγός είναι ακόμη ελεύθερος

Οι New York Times αναρωτιούνται πώς ο Γιάννης Λαγός είναι ακόμη ελεύθερος
Ο Γιάννης Λαγός Eurokinissi

Μέχρι τις ΗΠΑ έφτασε η "φήμη" του Γιάννη Λάγου και το παράδοξο ότι παραμένει μέλος του ευρωκοινοβουλίου ενώ έχει καταδικαστεί ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

To όχι και τόσο φυσικό γεγονός ότι ο Γιάννης Λαγός, αν και καταδικασμένος ως…πρωτοπαλίκαρο της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, παραμένει ακόμα μέλος του ευρωκοινοβουλίου αναδεικνύουν με ρεπορτάζ τους οι New York Times.

Η φημισμένη εφημερίδα της Νέας Υόρκης φιλοξενεί το σχετικό κομμάτι στην ηλεκτρονική της έκδοση με τον χαρακτηριστικό τίτλο “η Ελλάδα τον θέλει στη φυλακή αλλά αυτός βρίσκεται στο ευρωκοινοβούλιο”.

Η δημοσιογράφος Ματίνα Στέβις Γκρίντντεφ αναδεικνύει αυτό το παράδοξο περιλαμβάνοντας στο ρεπορτάζ της ένα σύντομο χρονικό αλλά και σχόλια ανθρώπων που έχουν κατά καιρούς έχουν τονίσει ότι ο Λαγός δεν μπορεί να συνεχίσει να είναι ευρωοβουλευτής.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του ευρωβουλευτή του ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη ο οποίος τόνισε: “Πως είναι δυνατόν κάποιος που έχει καταδικαστεί για τόσο σοβαρά εγκλήματα να είναι μέλος του μοναδικού εκλεγμένου δημοκρατικά θεσμού της Ευρωπαϊκής Ενωσης; Πρόκειται για μία μοναδική κατάσταση χωρίς προηγούμενο”.

Ο Λαγός, όπως είναι γνωστό στηρίζεται στην ασυλία του. Μαζί με τον Χρήστο Παππά παραμένουν οι μοναδικοί καταδικασθέντες της ηγετικής ομάδας της ΧΑ που δεν βρίσκονται στα χέρια των αρχών.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα