Άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες – Πότε θα βελτιωθεί

Άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες – Πότε θα βελτιωθεί

Βροχές κατά τόπους ισχυρές στα νότια και ανατολικά. Ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το News 24/7.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Λίγες βροχές την Κυριακή βελτιούμενος
  • Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο το Σαββατοκύριακο, αλλά από βδομάδα θα ανέβει
  • Οι βόρειοι άνεμοι στα πελάγη θα φτάσουν τα 6 με 7 και τοπικά στο Αιγαίο 7-8 μπ με εξασθένηση τη Δευτέρα

Σήμερα Σάββατο ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση στα δυτικά από το μεσημέρι, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα έχουμε βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και από το απόγευμα και στα ορεινά της Κρήτης. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και τα νότια και θα εξασθενήσουν. Σταδιακή επικράτηση βορείων ανέμων και στο Αιγαίο, που θα φθάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ.

ΚΥΡΙΑΚΗ

Στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, που από το μεσημέρι θα περιοριστούν στις Κυκλάδες και κυρίως στην Κρήτη. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ, με εξασθένηση τη νύχτα. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή..

ΔΕΥΤΕΡΑ

Γενικά αίθριος καιρός. Στη νότια νησιωτική χώρα τοπικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά της Κρήτης κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά ως προς τις μέγιστες τιμές.

ΤΡΙΤΗ

Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις στα νότια με πιθανότητα σποραδικών βροχών στα Δωδεκάνησα. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα υπόλοιπα από βόρειες με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

ΤΕΤΑΡΤΗ

Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία από τα βόρεια θα πυκνώσουν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τοπικές νεφώσεις και πτώση της θερμοκρασίας στην Αττική

Τις επόμενες ημέρες ο καιρός θα κυλήσει με τοπικές νεφώσεις . Οι άνεμοι θα έχουν μέγιστη ένταση τα 6 μπ και η θερμοκρασία θα πέσει στους 12 βαθμούς Κελσίου.

Λίγες νεφώσεις στη Θεσσαλονίκη και κανονικές θερμοκρασίες

Λίγες νεφώσεις προβλέπονται στη Θεσσαλονίκη το επόμενο τριήμερο και με θερμοκρασίες περί τους 11 με 13 βαθμούς Κελσίου

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα