Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν
Βροχές ΓΙΕΝΑΝΤΑ ΝΤΕΛΑΙ/ EUROKINISS

Ισχυρές βροχές, καταιγίδες, άνεμοι, ακόμη και χαλαζοπτώσεις αναμένεται να εκδηλωθούν τις επόμενες ώρες. Αναλυτικά το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ.

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) στο οποίο επισημαίνεται ότι από σήμερα (26-08-2021) και από τις απογευματινές ώρες προβλέπεται να εκδηλωθούν τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα νησιά του βορείου Ιονίου και την Ήπειρο, οι οποίες θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις.

Τα φαινόμενα βαθμιαία θα επεκταθούν στα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και από τις βραδινές ώρες στη βορειοδυτική Πελοπόννησο. Αργά το απόγευμα και το βράδυ είναι πιθανό να επηρεαστεί πρόσκαιρα και η Μακεδονία, κυρίως η κεντρική και η ανατολική. Ο συνολικός υετός από σήμερα το μεσημέρι μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής αποτυπώνεται στον χάρτη που ακολουθεί .

Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τις πρωινές ώρες της Παρασκευής (27-08-2021) στα βόρεια και μέχρι το μεσημέρι στα δυτικά.

Ο δείκτης επικινδυνότητας αφορά κυρίως τις βορειοδυτικές περιοχές της χώρας μας όπως αποτυπώνεται στους χάρτες που ακολουθούν .

Στον πρώτο χάρτη αποτυπώνονται οι περιοχές με τις πιθανότητες εκδήλωσης υετού πάνω από 20 mm βροχές και στον δεύτερο η συνολική επικινδυνότητα με βάση τον δείκτη EFI (Extreme Forecast Index)


Η προοπτική του καιρού

Σήμερα Πέμπτη, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά, στα δυτικά και τα βόρεια προβλέπονται τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα βόρεια από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα υπόλοιπα από δυτικές, με ένταση στα νότια 5 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ανατολικά και μικρή πτώση στα βορειοδυτικά. Στα ηπειρωτικά θα φτάσει στα δυτικά και βόρεια τους 33 με 35 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 36 με 38 βαθμούς. Στη νησιωτική χώρα τους 31 με 34 βαθμούς Κελσίου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27-08-2021

Στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα βορειοδυτικά καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε στα βόρεια ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και βόρεια από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από δυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση και στα νότια πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα ηπειρωτικά θα φτάσει στα δυτικά και βόρεια τους 33 με 34 και στα υπόλοιπα τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου. Στη νησιωτική χώρα τους 30 με 31 και στην Κρήτη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 28-08-2021

Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, βαθμιαία τη δυτική Στερεά και τη Μακεδονία προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από τις μεσημβρινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού τις βραδινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και κυρίως στα δυτικά θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΥΡΙΑΚΗ 29-08-2021

Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της βορειοανατολικής χώρας. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στα δυτικά και νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και στο νότιο Αιγαίο πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά.

ΔΕΥΤΕΡΑ 30-08-2021

Στην κεντρικά και την ανατολική Μακεδονία, καθώς και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα