Ενισχυμένοι βοριάδες στο Αιγαίο – Τοπικές νεφώσεις 

Ενισχυμένοι βοριάδες στο Αιγαίο – Τοπικές νεφώσεις 
Σύννεφα πάνω από το Μπούρτζι στο Ναύπλιο Eurokinissi

Σήμερα, Παρασκευή, ο καιρός προβλέπεται παροδικά νεφελώδης στα ανατολικά και τα νότια όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Οι βοριάδες θα ενισχυθούν και θα φτάσουν τα 7-8 μποφόρ.

Διατηρείται ο ισχυρός αντικυκλώνας ο οποίος καλύπτει όλη την Κεντρική και την Ανατολική Ευρώπη εμποδίζει τα συστήματα που σχηματίζονται στον Ατλαντικό να κινηθούν ανατολικότερα. Έτσι αυτά αναγκάζονται να περάσουν από τα βόρεια κράσπεδα του βαρομετρικού υψηλού. Τα συστήματα της Μεσογείου εξασθενούν καθώς κινούνται προς τη χώρα μας.

 

 

Σήμερα σε όλη τη χώρα ο καιρός προβλέπεται παροδικά νεφελώδης. Στα ανατολικά και τα νότια όπου θα εκδηλωθούν λίγες τοπικές βροχές. Οι βοριάδες θα ενισχυθούν και θα φτάσουν γεμάτα τα 7 μποφόρ στο Κεντρικό και το Νότιο Αιγαίο, ενώ υπάρχει πιθανότητα για λίγο να έχουμε 7 με 8 μποφόρ.

 

 

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που πρόσκαιρα στα ανατολικά και τα βόρεια θα αυξηθούν και ίσως βρέξει για λίγο. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 6 με 7 μπόφορ.

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3-4 μποφόρ και αργότερα μεταβλητοί. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 23 βαθμούς.

 

Η προοπτική του καιρού

Δεν αλλάζει σημαντικά ο καιρός τις επόμενες ημέρες ενώ οι άνεμοι μέχρι την Κυριακή θα φτάνουν τα 6 με 7 στο Αιγαίο που από την Δευτέρα θα εξασθενήσουν.

 

 

 

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα