Επιμένει ο “Ζορμπάς” – Θα σαρώσει Αττική, Θεσσαλία και Σποράδες

Επιμένει ο “Ζορμπάς” – Θα σαρώσει Αττική, Θεσσαλία και Σποράδες
Αυτοκίνητο περνά μέσα από το νερό που έχει ξεβράσει η θάλασσα στο λιμάνη της Ραφήνας, πριν ακόμη φτάσει στην Αττική ο Κυκλώνας Ζορμπάς. AP

Βορειοανατολικά κινείται το φαινόμενο, επηρεάζοντας όλο και περισσότερο μέρος της χώρας, ενώ το απόγευμα της Δευτέρας θα φτάσει στην Θράκη, έχοντας περάσει από το μεγαλύτερο τμήμα του Αιγαίου.

Την εξέλιξη των έντονων καιρικών φαινομένων και πώς θα επηρεαστούν περιοχές της χώρας από τον μεσογειακό κυκλώνα “Ζορμπάς” παρουσιάζει στο News 24/7 ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς.

Αυτή την ώρα εκδηλώνονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, σε Πελοπόννησο, Νότιο Ιόνιο, Στερεά Ελλάδα, στον Σαρωνικό, την Εύβοια τις Κυκλάδες, ενώ από το απόγευμα θα επηρεάσουν τις Σποράδες και την Θεσσαλία.

Τα φαινόμενα θα είναι ιδιαιτέρως έντονα στην ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά και την Αττική. Από το βράδυ, τα φαινόμενα θα επεκταθούν βορειοανατολικά προς τα νησιά του Βόρειου και άνατολικού Αιγαίου και την νύχτα της Κυριακής και προς την Χαλκιδική.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΣΤΟ WWW.DELTIOKAIROY.GR

Οι άνεμοι θα διατηρηθούν στα 8-9 και τοπικά στα πελάγη και δέκα μποφόρ με σταδιακή εξασθένιση στα δυτικά από αργά το απόγευμα.

Αύριο τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα επηρεάσουν το πρωί την ανατολική και τη νότια Πελοπόννησο και θα σταματήσουν, ενώ ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα έχουμε στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Θεσσαλία, τα νησιά του Βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, την ανατολική και κεντρική Μακεδονία, ενώ περισσότερα θα επηρεαστεί η Χαλκιδική. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενίσουν στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια κατά την διάρκεια του απογεύματος προς το βράδυ.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα παραμένουν στα 8 με 9 μποφόρ ενώ στο κεντρικό και Βόρειο πέλαγος δεν αποκλείεται να φτάσουν τα 10, με μικρή εξασθένιση από αργά το βράδυ.

Δείτε όλες τις εξελίξεις από την επέλαση του κύματος κακοκαιρίας μέσω της Live Blogging πλατφόρμας του News 24/7.

Την Δευτέρα, μέχρι το μεσημέρι, το κέντρο του χαμηλού αναμένεται να φτάσει στην περιοχή της Θράκης και τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, την Χαλκιδική, την Θράκη και κατά κύριο λόγο τις παραθαλάσσιες περιοχές. Οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι στο κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Η Αττική φαίνεται να επηρεάζεται κυρίως σήμερα, Σάββατο, ενώ από την Κυριακή τα φαινόμενα δεν θα έχουν ιδιαίτερα έντονο χαρακτήρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα