Καύσωνας: Πώς θα κινηθεί τις επόμενες ώρες το τρίτο κύμα ζέστης – LIVE ΧΑΡΤΗΣ

Καύσωνας: Πώς θα κινηθεί τις επόμενες ώρες το τρίτο κύμα ζέστης – LIVE ΧΑΡΤΗΣ
Υψηλές θερμοκρασίες στο κέντρο της Αθήνας Eurokinissi

Νέο κύμα καύσωνα με ιδιαίτερα αυξημένες θερμοκρασίες αναμένεται να πλήξει τη χώρα μας τις επόμενες ώρες. Πώς θα εξελιχθεί η πορεία του "Κλέωνα".

Προ των πυλών βρίσκεται το νέο κύμα καύσωνα που θα επηρεάσει σημαντικά τη χώρα.

Από αύριο, Τρίτη (25/07) θα σημειωθούν πολύ υψηλές θερμοκρασίες για δύο ημέρες, σύμφωνα με επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, με αποτέλεσμα μάλιστα να έχουν τεθεί σε ισχύ μέτρα για τους εργαζόμενους.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, αύριο, αναμένεται η νέα και τρίτη θερμική έξαρση με πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

Την Τετάρτη 26/7, πολύ υψηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα, όμως από το απόγευμα θα ξεκινήσει από τη βορειοδυτική Ελλάδα η αποδρομή του καύσωνα με μπουρίνια.

Την Πέμπτη 27/7 αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά:

1. Αύριο, προβλέπεται νέα θερμική έξαρση στη χώρα. Οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας θα φθάσουν:

α. Στα ηπειρωτικά τους 40 με 42 και τοπικά στο εσωτερικό της Θεσσαλίας και της Στερεάς τους 43 με 44 βαθμούς Κελσίου β. στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 39 με 41 βαθμούς Κελσίου γ. στην υπόλοιπη νησιωτική Ελλάδα τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου

2. Την Τετάρτη 26-7-2023 η θερμοκρασία θα φτάσει στα πολύ υψηλά επίπεδα της Τρίτης, αλλά από το απόγευμα στη βορειοδυτική χώρα και πιο συγκεκριμένα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά η καιρική κατάσταση θα αλλάξει με καταιγίδες που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από πολύ ενισχυμένους βόρειους βορειοδυτικούς ανέμους (μπουρίνια). Τα περιορισμένης διάρκειας, αλλά έντονα αυτά φαινόμενα θα επεκταθούν το βράδυ στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη δυτική Πελοπόννησο και το νότιο Ιόνιο.

3. Την Πέμπτη 27-7-2023 η θερμοκρασία προβλέπεται να υποχωρήσει κατά 6 με 8 βαθμούς σε όλη τη χώρα και δεν θα ξεπερνά τους 35 με 37 βαθμούς.

Καύσωνας “Κλέων”: LIVE χάρτης με την πορεία του

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα