Καιρός: Αίθριος στις περισσότερες περιοχές

Καιρός: Αίθριος στις περισσότερες περιοχές
Άνοιξη Eurokinissi

Πρόσκαιρη μεταβολή στα δυτικά και βόρεια το Σαββατοκύριακο. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Τοπικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια τις επόμενες ημέρες στη χώρα –Πρόσκαιρη μεταβολή κυρίως το Σαββατοκύριακο στα δυτικά και βόρεια
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα λίγο πάνω από τα κανονικά για την εποχή
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5-6 και πρόσκαιρα τα 6-7 μποφόρ

Σήμερα Τρίτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα βόρεια θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 6 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται σε επίπεδα λίγο πάνω από τα κανονικά για την εποχή

 

Καιρός Τετάρτη

Γενικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, οι οποίες στα βόρεια τις απογευματινές ώρες πρόσκαιρα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και σταδιακά δυτικοί 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ αλλά μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 5 και στα νότια έως 6 μποφόρ.

 

Καιρός Πέμπτη

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια και κυρίως στη Μακεδονία όπου υπάρχει πιθανότητα σποραδικών βροχών μικρής διάρκειας. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά δυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

 

Καιρός Παρασκευή

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

 

Καιρός Σάββατο

Στα δυτικά και τα βόρεια λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι σταδιακά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και πιθανόν στα βορειοδυτικά μεμονωμένες καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα τοπικά στο Αιγαίο και το βόρειο Ιόνιο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα νότια.

 

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 23 με 26 βαθμούς Κελσίου

 

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με λίγες βροχές την Πέμπτη. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 22 με 25 βαθμούς Κελσίου

Η μεσοπρόθεσμη τάση του καιρού: Χωρίς σημαντικές βροχοπτώσεις το επόμενο δεκαήμερο.. Εξαίρεση θα αποτελέσουν τοπικά φαινόμενα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 15 και 16 Μαϊου καθώς και στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδος. Δείτε την εξέλιξη του καιρού σε ένα μονόλεπτο βίντεο

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα