Καιρός: Αστάθεια από την Τρίτη και μετά, με πτώση θερμοκρασίας

Καιρός: Αστάθεια από την Τρίτη και μετά, με πτώση θερμοκρασίας
Αίθριος καιρός EUROKINISSI

Θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά επίπεδα το επόμενο πενθήμερο. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

• Περιορισμένη αστάθεια το επόμενο πενθήμερο . Ενταση φαινομένων από την ερχόμενη Τρίτη και μετά

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά περί τους 35 με 36 βαθμούς στο τέλος της εβδομάδος

Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5-6 και στο Αιγαίο τοπικά στα 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση από την Κυριακή.

Η προοπτική του καιρού

Ζεστός καιρός έως την ερχόμενη Δευτέρα , ενω από την Τρίτη αρκετή αστάθεια και πτώση της θερμοκρασίας.

Σήμερα Πέμπτη στις περισσότερες περιοχές της χώρας προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός . Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της δυτικής Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου και στη νησιωτική χώρα τους 28 με 31 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03-06-2022

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 35 με 36 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου τους 30 με 32 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 04-06-2022

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και, κυρίως στα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας, θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 05-06-2022

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 06-06-2022

Στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη και από το μεσημέρι στην κεντρική και τη δυτική Μακεδονία, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Βαθμιαία στα δυτικά θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς έως 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βορειοανατολικά.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 32 με 35 βαθμούς Κελσίου

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου

Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα