Καιρός: Αστάθεια στα βόρεια – Τοπικές νεφώσεις στην υπόλοιπη χώρα

Καιρός: Αστάθεια στα βόρεια – Τοπικές νεφώσεις στην υπόλοιπη χώρα
Καιρός με νεφώσεις (φωτογραφία αρχείου) Eurokinissi

Έντονη αστάθεια στη Μακεδονία και τη Θράκη. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες τοπικές νεφώσεις και καλές για την εποχή θερμοκρασίες. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Αστάθεια στα βόρεια τοπικά έντονη στη Μακεδονία και τη Θράκη απόγευμα και βράδυ και λίγες νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές
  • Η θερμοκρασία αν και θα πέσει θα είναι καλή για την εποχή και κατά τόπους θα φτάσει τους 30 βαθμούς
  • Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 και αργότερα τοπικά 6-7 μποφόρ

Την Παρασκευή προβλέπονται βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες τις πρώτες πρωινές και εκ νέου από τις προμεσημβρινές ώρες στη βόρεια Ελλάδα με εξασθένηση από αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα δυτικά και νότια τοπικά 6 και από το απόγευμα στο Ιόνιο πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια και θα φτάσει στα βόρεια τους 30 βαθμούς στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 30 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Από τις προμεσημβρινές ώρες, οι νεφώσεις θα αυξηθούν εκ νέου και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Ο καιρός από το απόγευμα θα παρουσιάσει βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 μποφόρ και από το μεσημέρι βορειοδυτικοί 4 και το απόγευμα 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση για το επόμενο 7ημερο – Θα διατηρηθεί ο άστατος καιρός μέχρι και τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδος

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ στις 28/5/1991 είχαμε 13°C μέγιστη θερμοκρασία στα Ιωάννινα. Το 2008 ο υδράργυρος έφτασε τους 38°C στη Λάρισα. Το 2009 εκδηλώθηκαν χαλαζοπτώσεις στη Θεσσαλία που προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές. Το 2015 είχαμε πλημμύρες σε Αττική, Ηράκλειο , Νάξο και

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα