Καιρός: Άστατος στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδος

Καιρός: Άστατος στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδος
Eurokinissi

Διατηρείται ο άστατος καιρός στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδος. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Άστατος καιρός στα ηπειρωτικά με μπόρες ή καταιγίδες

  • Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα κανονικά για την εποχή

  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στα περισσότερα πελάγη το πολύ τα 4 με 5 μποφόρ

 

Την Παρασκευή προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα νησιά του Ιονίου, τα ηπειρωτικά και την Κρήτη, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στα ηπειρωτικά, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες που πιθανόν κατά τόπους να είναι ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί σε λίγο χαμηλότερα από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει στα βόρεια τους 28 βαθμούς στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 28 με 29 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

 

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις οι οποίες θα είναι πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανόν μικρής διάρκειας καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και τις μεσημβρινές ώρες μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται  τοπικές νεφώσεις που γρήγορα από τις πρωινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι, ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα έχουμε και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 2 έως 4 μποφόρ, πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε σε ένα μονόλεπτο βίντεο την προοπτική του καιρού, ο οποίος διατηρείται άστατος μέχρι το Σαββατοκύριακο, ενώ από την ερχόμενη εβδομάδα η αστάθεια αρχίζει να υποχωρεί:

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 11/6/2013 εκδηλώθηκε έντονη χαλαζόπτωση στη Κεντρική Ελλάδα που προκάλεσε καταστροφές στην Πύλη Τρικάλων με χαλάζι διαμέτρου 3εκατοστών , Το 2014 είχαμε ανάλογη χαλαζόπτωση στα Ιωάννινα. Το 2015 εκδηλώθηκαν έντονες βροχοπτώσεις στη Θράκη και είχαμε πλημμύρα στην Ορεστιάδα.

 

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα