Καιρός: Διατηρείται το μελτέμι έως την Πέμπτη – Καλές θερμοκρασίες για την εποχή

Καιρός: Διατηρείται το μελτέμι έως την Πέμπτη – Καλές θερμοκρασίες για την εποχή
Κύματα Eurokinissi

Σχεδόν αίθριος στις περισσότερες περιοχές με αστάθεια στα ηπειρωτικά, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια έως την Κυριακή. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Σχεδόν αίθριος στις περισσότερες περιοχές με αστάθεια στα ηπειρωτικά, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια έως την Κυριακή
  • Η θερμοκρασία σε επίπεδα κοντά στα κανονικά για την εποχή-Σχετική ζέστη δυτικά και βόρεια
  • Οι άνεμοι θα έχουν μέγιστη ένταση τα 5-6 και τοπικά στο Αιγαίο τα 7 μποφόρ με αισθητή εξασθένηση το Σαββατοκύριακο . Μέχρι τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδος εξασθενημένοι οι άνεμοι σε όλα τα πελάγη

Η εβδομαδιαία προοπτική ανέμων και θερμοκρασιών

Την Τετάρτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τους 35 με 36 και τοπικά τους 37 βαθμούς, στο Αιγαίο τους 34 με 35 εκτός από τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη που δεν θα ξεπεράσει τους 31 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 11-08-22

Στα ηπειρωτικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα οπότε στην Ήπειρο, τη Μακεδονία και τα βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας καθώς και στα ορεινά των υπόλοιπων περιοχών θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Στη νησιωτική χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο και κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά 5 με 6 και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Θα φτάσει στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τους 32 με 34 και τοπικά τους 35 βαθμούς, στο Αιγαίο τους 28 με 30 ενώ στα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 32 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12-08-22

Αρχικά στην Ήπειρο, τη δυτική – κεντρική Μακεδονία και την ανατολική Θεσσαλία προβλέπονται νεφώσεις με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες και βελτίωση το βράδυ. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Στη νησιωτική χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί έως 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα ηπειρωτικά.

ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 13-08-22

Στα ηπειρωτικά λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Στη νησιωτική χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 14-08-22

Στα ηπειρωτικά λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Στη νησιωτική χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες προβλέπεται αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί περί τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με πιθανή αστάθεια. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα