Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης – Έρχονται έντονα φαινόμενα

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης – Έρχονται έντονα φαινόμενα
Βροχερός καιρός intime

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός το επόμενο διήμερο, με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους. Αναλύει ο Θοδωρής Κολυδάς.

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός το διήμερο της Παρασκευής (03-12-2021) και του Σαββάτου (04-12-2021), με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους, σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση της ΕΜΥ.

Η ανάλυση του Θοδωρή Κολυδά

Διαδοχικές διαταραχές στην ανώτερη ατμόσφαιρα που έρχονται από την Κεντρική Μεσόγειο θα επηρεάσουν τη χώρα μας, όπως περιγράφεται στο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του Καιρού (ΕΔΕΚ) με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Τα φαινόμενα θα είναι περισσότερα και τοπικά έντονα κυρίως στα δυτικά τμήματα (Ιόνιο και Δυτικά Ηπειρωτικά) καθώς και στα Βορειοανατολικά (Ανατολική Μακεδονία, Θράκη και Ανατολικό Αιγαίο και Νοτιοανατολικά Η ζωνική κυκλοφορία των συστημάτων (κίνηση από τα δυτικά προς τα ανατολικά) θα συνεχιστεί μέχρι και τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδος.

Οι ισχυρές βροχές και οι καταιγίδες θα επηρεάσουν:

α. Από τις πρωινές ώρες της Παρασκευής έως και το μεσημέρι του Σαββάτου στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.

β. Από τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής έως τις πρωινές ώρες του Σαββάτου στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανώς πρόσκαιρα στην κεντρική Μακεδονία.

γ. Από τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής έως και τη νύχτα του Σαββάτου στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

δ. Από τη νύχτα της Παρασκευής έως τις βραδινές ώρες του Σαββάτου στις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Στους 2 χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζεται ο προβλεπόμενος 24ωρος υετός της Παρασκευής και του Σαββάτου. Ο υετός αναφέρεται στο 24ωρο που προηγήθηκε από τη ώρα ισχύος που αναφέρεται σε κάθε χάρτη.

Σας ενημερώνουμε ότι σε σχετική ανάρτηση στο Twitter υπάρχει βίντεο με τα ύψη βροχής ανά 6ωρο.

Παρακάτω ακολουθούν και δύο χάρτες με τον δείκτη EFI (Extreme Forecast Index) o οποίος μας δείχνει την επικινδυνότητα των βροχοπτώσεων σύμφωνα με τον χρωματικό κώδικα που χρησιμοποιούμε στο Meteoalarm

Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού, την ιστοσελίδα της ΕΜΥ και το λογαριασμό της ΕΜΥ στο twitter

Αν κριθεί απαραίτητο, θα ακολουθήσει επικαιροποίηση του παρόντος δελτίου.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η ΕΜΥ λαμβάνει υπόψη της όλα τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία και μετά από σχετική αξιολόγησή τους, εκδίδει τα ειδικά δελτία πρόγνωσης και προειδοποιήσεων, καθώς και τη σχετική ανάλυση της προβλεπόμενης εξέλιξης του καιρού.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΕΚΥΗ 03-12-2021


Στα δυτικά, τα νότια και το ανατολικό Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις την Παρασκευή με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές στα δυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες στα βόρεια. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στα πελάγη 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα βόρεια τους 17, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 18 με 20 και στο νότιο Αιγαίο τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 04-12-2021


Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα όμως βαθμιαία στα δυτικά και τα βόρεια θα εξασθενήσουν. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ που βαθμιαία από τα δυτικά και τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια.

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 05-12-2021


Στα νοτιοανατολικά προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές από το απόγευμα στα βορειοδυτικά όπου τη νύχτα θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 06-12-2021


Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6, βαθμιαία στα πελάγη 7 και από το απόγευμα τοπικά 8 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα νότια.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ


Στην Αθήνα προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές Παρασκευή και Σάββατο. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με βροχή την Παρασκευή. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα