Καιρός: Γενικά αίθριος με σποραδικές καταιγίδες

Καιρός: Γενικά αίθριος με σποραδικές καταιγίδες
Συννεφιά στην Αθήνα ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Σε κανονικά για την εποχή επίπεδα αναμένεται να κυμανθεί η θερμοκρασία ενώ κατά τόπους θα επικρατήσουν νεφώσεις και σποραδικές καταιγίδες. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Διατηρείται η αστάθεια το μεσημέρι και το απόγευμα κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα κανονικά για την εποχή
  • Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 4 με 5 μποφόρ στο Αιγαίο

Η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Την Πέμπτη (25/5) στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός, αλλά από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα σταματήσουν.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά με μικρή πιθανότητα αστάθειας στα ορεινά. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 26 με 28 βαθμούς και στα νησιά τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα, οπότε στα βόρεια είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ:

  • Στις 25/5/1991 είχαμε χιονοπτώσεις στη Πίνδο άνω των 1500μ, με ύψος χιονιού 10cm στη Κατάρα.
  • To 2006 και το 2009 εκδηλώθηκαν ισχυρές καταιγίδες στη Θεσσαλία

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα