Καιρός: Κανονικές θερμοκρασίες και περιορισμένη αστάθεια στα βόρεια την Παρασκευή

Καιρός: Κανονικές θερμοκρασίες και περιορισμένη αστάθεια στα βόρεια την Παρασκευή
Ηλιοφάνεια eurokinissi

Τοπικά τα 6 με 7 μποφόρ θα φτάσουν οι άνεμοι και η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε κανονικές τιμές. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Περιορισμένη αστάθεια στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα κυρίως στα βόρεια
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε κανονικές για την εποχή τιμές
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 μποφόρ τοπικά τα 7 μποφόρ

Σήμερα Παρασκευή στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα νησιά του Ιονίου, στα ηπειρωτικά εκτός της Θράκης, από το απόγευμα στην Κρήτη και το βράδυ στις Κυκλάδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα βόρεια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα Δωδεκάνησα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά και ατα βόρεια θα κυμανθεί από 07 έως 22 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 08 έως 24 και στη νησιωτική χώρα από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και στο Κάβο Ντόρο τοπικά 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Καιρός Θεσσαλονίκη


Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΞΈΡΕΤΕ ΟΤΙ: Σαν σήμερα στις 6/5/1913 οι θυελλώδεις νοτιάδες που επικρατούσαν προκάλεσαν καταστροφές σε καλλιέργειες, σιδηροδρομικές και θαλάσσιες συγκοινωνίες, ενώ υπήρξε και 1 νεκρός από ναυάγιο.

Το 1967 υπήρξε ισχυρή και βίαιη ψυχρή εισβολή σε μεγάλο μέρος της κεντρικής και δυτικής Ευρώπης με βροχές, καταιγίδες, παγετούς και χιόνια. Στη Ρώμη, ισχυρή καταιγίδα έστρωσε στο έδαφος χαλάζι ύψους 30 εκατοστών!

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα