Καιρός: Λίγα φαινόμενα με νοτιάδες ως 7 μποφόρ

Καιρός: Λίγα φαινόμενα με νοτιάδες ως 7 μποφόρ
Καιρός στην Αργολίδα Eurokinissi

Θερμοκρασία πάνω από τα κανονικά επίπεδα. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή, Κολυδά..

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βροχές ή καταιγίδες το πρωί στην ανατολική νησιωτική χώρα και τη Θράκη με βαθμιαία βελτίωση
  • Θερμοκρασία σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά για την εποχή
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ τοπικά στα πελάγη

Την Τετάρτη στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τη Θράκη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες καταιγίδες γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες κυρίως τις πρωινές ώρες στα δυτικά και στα Δωδεκάνησα όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα κεντρικά και νότια. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία από το μεσημέρι και από τα δυτικά θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά και θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 18 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 19 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες και την Κρήτη τους 20 βαθμούς και στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα τους 19 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και από το απόγευμα νότιοι 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα